Pentru 10 papanasi :
Compozitie:
– 400 g branza
– 2 oua
– 4 linguri gris
– 4 linguri faina
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
– 6 linguri de zahar
– ulei pentru prajit
Pentru ornat:
– smantana,
– dulceata,
– frisca,
– inghetata
Se rade branza. Separat se amesteca ouale intregi cu zahar, faina, gris si bicarbonatul stins cu o ligurita helas sau otet si se adauga peste branza. Se framanta pana la omogenizare. Se pune uleiul la incalzit. Se fac bilute din coca de marimea unei bile de ping pong care se turtesc si se face o gaura mica in mijloc si se pun in tigaie in uleiul bine incins.
Se prajesc si pe o parte si pe alta. Se fac si bilute mai mici pentru design. Varianta mea de ornat: iaurt amestecat cu frisca in parti egale, apoi un cub cat o nuca de inghetata, dulceata si un pic de frisca pentru aspect.