Ingrediente: 1 catel de usturoi mare, taiat pe jumatate 2 oua 3 linguri de suc proaspat de lamaie 6 linguri de ulei de masline extravirgin 3 linguri de ansoa tocati marunt 1 salata mare, spalata, curatata si rupta in bucatele 1 ceasca de parmesan proaspat ras 2 lingurite de sos Worcestershire crutoane cu usturoi sare
Ingrediente: 1 telina mare 1 kg morcovi 1 cutie de ciuperci 1 legatura de patrunjel maioneza lamaie sare Preparare: Telina si morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare. Se pun intr-un bol, apoi se adauga ciupercile taiate cubulete, patrunjelul taiat marunt, maioneza si zeama de la lamaie (dupa gust). Se amesteca
Ingrediente: – 150 g orez, – o conserva peste in apa sau in ulei, – jumatate de lamaie, – patrunjel verde, – ceapa verde ( frunze), – sare, piper Preparare: Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Orezul sa fie de preferinta cu bobul lung. Cand e fiert se strecoara si se
Ingrediente: 1 catel de usturoi mare, taiat pe jumatate 2 oua 3 linguri de suc proaspat de lamaie 6 linguri de ulei de masline extravirgin 3 linguri de ansoa tocati marunt 1 salata mare, spalata, curatata si rupta in bucatele 1 ceasca de parmesan proaspat ras crutoane cu usturoi sare, piper Preparare: Se ia cele
Ingrediente: 400 g piept pui (fiert si taiat fasii), 150 g branza feta (taiata cuburi), patru rosii (taiate cuburi), 100 g masline negre, un castravete (taiat felii), doua salate verzi (rupte in bucati mari), trei linguri ulei de masline, o lingurita zeama de lamaie. Preparare: Intr-un vas se amesteca puiul cu branza, rosiile, maslinele, castravetele
Ingrediente: o cutiuta de somon fume file, 2 cepe, 150 g masline, 3 rosii, ulei, lamaie Preparare: Se taie file-ul in cubulete. Se adauga ceapa taiata pestisor, dar foarte fin, apoi rosiile taiate si ele mai fin, maslinele (de preferat fara samburi), se pune ulei – nu prea mult ca mai are si pestele, sare,
Ingrediente: Pentru 2 portii : 250 g ton (din conserva), 1 ou fiert tare, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 castravete proaspat, 2 rosii mici, cateva rondele de ceapa rosie, 10 masline verzi, 6 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin (alb), sare, piper macinat, 2 fire
Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 1 morcov 100 g varza proaspata 4-5 catei usturoi frunze de marar patrunjel telina suc de lamaie ulei Preparare: Varza, ardeiul si rosia se taie fasii subtiri, morcovul se da prin razatoarea cu gauri mari, usturoiul se piseaza, verdeata se taie marunt. Se amesteca compozitia de salata si se
Ingrediente: 1/2 varza, 3 morcovi, 2 castraveti, 5-6 catei usturoi, 3 linguri zahar, otet dupa gust, ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita), piper Preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat se prepara
Ingrediente: – salata verde, – ardei gras, – morcov, – rosii, – oua fierte – cascaval Preparare: Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie o rosie in 4 buc, apoi adaugati si 2 oua taiate la fel ca si rosia. La sfarsit
Ingrediente: Pentru 2 portii : 250 g ton (din conserva), 1 ou fiert tare, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 castravete proaspat, 2 rosii mici (cireasa), cateva rondele de ceapa rosie, 10 masline verzi, 6 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin (alb), sare, piper macinat, 2
Ingrediente: – un piept de pui, – 2-3 morcovi, – o telina mica, – o salata verde, – o legatura ceapa verde, – masline, – ulei, otet, – sare, piper. Preparare: Pieptul se taie cubulete (e recomandat sa fie congelat) si se fierbe in apa cu putina sare sau vegeta. Morcovii si telina se dau
Ingrediente: Pentru 2 portii: – 200 g piept de pui dezosat – cascaval – ananas cubulete – oua – zeama de la 1/2 lamaie – mustar, – piper, sare – ulei Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare dupa care se taie cubulete. Cascavalul se taie si el cubulete, dupa
Ingrediente: – 2 ardei grasi, – 3 rosii mari, – 100 g masline, – 120 g orez fiert in apa (de seara), – 200 g de carne de pasare sau de vita, fiarta sau fripta, taiata fidea Preparare: Ardeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii
Ingrediente: – 1 cutie ciuperci taiate, – 200 g maioneza subtire, – 1/2 piept de pui sau resturi de pui fiert, ramase dupa dezosare, – usturoi sau hrean, dupa gust, – marar, sare, eventual putina menta Preparare: Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte
Ingrediente: – 400 gr. piept de pui fiert, – 300 gr. cartofi fierti, – 100 gr. masline curatate, – 3-4 catei de usturoi, – 7-8 linguri de maioneza, – patrunjel verde Preparare: Pieptul de pui fiert se taie in lamele subtiri. Cartofi fierti in coaja sa curata si se taie cubulete mici. Pieptul de pui
Ingrediente: 1 piept de pasare fiert, 2 salate verzi, 4 linguri maioneza, masline , 2 oua Preparare: Se taie salata si se asaza pe fundul farfuriei. Desupra se pun sferturile de oua rascoapte si se acopera cu maioneza, se adauga carnea de pasare taiata cuburi mici si se garniseste cu masline .
Ingrediente: – 1 piept de pui, – castraveti murati, – maioneza, – telina, – ciuperci Preparare: Pieptul de pui se firbe si se toaca cubulete, la fel ciupercile si castravetii murati, telina cruda se da prin razatoarea fina se amesteca totul in final cu maioneza se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Ingrediente: – 700 gr. andive, – 350 gr. piept de pasare fiert, – maioneza, – 3 linguri smantina, – zeama de la 1/2 lamaie Preparare: Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala rapid sub un jet de apa, se scurg
Ingrediente: – 200 gr. carne de pasare, – 150 gr. ananas, – 200 gr. cascaval, – maioneza, – 6-7 masline Preparare: Se pune la fiert un piept de gaina, ananasul se taie cubulete marunte, cascavalul la fel se taie cubulete, maslinele se maruntesc foarte bine. Pieptul bine fiert se rupe manual in fire subtiri ca