Ingrediente: 500g varza rosie, 2 mere mari, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri ulei, 1/2 ceasca otet indoit cu apa , 1/2 lingurita sare. Preparare: Se taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca cu ulei si otet. Apoi merele rase se amesteca cu varza. Se sareaza in salatiera, iar pe margine se presara
Ingrediente: 2 cepe, 2 catraveciori murati, 1 piept de pui, 1 hrean, 1 sfecla rosie, 4-5 linguri maioneza, sare. Preparare: Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu sare. Cureti ceapa, hreanul si sfecla rosie , tai ceapa solzisori iar celelalte legume le dai pe razatoare. Dupa ce a fiert carnea o dezosezi,
Ingrediente: 4 teline, 2 morcovi, 1 conopida, 1 fir de praz, 3 oua, ulei, zeama de lamaie. Preparare: Cureti telina si morcovii, le dai pe razatoare. Conopida o toci cat mai marunt. Cureti prazul, ii tai partea verde, apoi il toci si il amesteci cu celelalte legume. Prepari maioneza din 2 galbenusuri crude si unul
Ingrediente: un borcan 800bgr peste marinat, 1/2 kg ceapa, un borcan de 400 gr maioneza vegetala, 2 cescute otet, o cescuta apa, sare, o lamaie. Preparare: Pestele se alege de oasele mari si se marunteste. Se aseaza pe un platou in forma de peste cu tot cu zeama din borcan. Ceapa se fierbe cu o
Ingrediente: o cutie de ciuperci un piept de pui maioneza sare Preparare: Se fierbe pieptul de pui si se taie marunt,se amesteca cu ciupercile taiate bucati si se amesteca cu maioneza. Se pune sare dupa gust.
Ingrediente: 500 g castraveti 200-250 g smantana 2 legaturi marar verde 1 capatana usturoi. Preparare: Castravetii se spala bine si se taie in cubulete. Se amesteca cu smantana, marar tocat marunt si mujdei de usturoi. Se potriveste de sare si se serveste cu friptura de pui. Pofta buna.
Ingrediente: 200 g orez 100-150 g mazare 1 ardei rosu patrunjel ulei otet Preparare: Se fierbe orezul in apa clocotita sarata, apoi se limpezeste cu apa rece. Dupa ce s-a scurs si racit, se amesteca mazarea fiarta si ardeiul taiat fideluta. Se toarna sosul vinegreta din ulei si otet si se presara cu pratunjel tocat.
Ingrediente: 25-30 de masline fara samburi, 1 felie groasa de paine inmuiata in apa, 1 ceapa, 150ml ulei, 2 linguri zeama de lamaie Preparare: Maslinele se zdrobesc sau se toaca si se amesteca cu miezul de paine stors frecand bine. Cand devine o pasta omogena se adauga uleiul, treptat, ca la maioneza, iar la final
Ingrediente: 6 ardei grasi mari, 2 cartofi fierti, 1 morcov crud, 6 ridichi de luna, 1 salata, 2 linguri mazare fiarta, 2 castraveciori murati, marar, patrunjel verde, maioneza dintr-un ou, piper, sare Preparare: Se spala ardeii, li se scot cotoarele si se curata de seminte. Se pregateste o salata din legumele taiate marunt, se amesteca
Ingrediente: 1 telina, o ridichie neagra, 1 salata verde, un sfert de varza alba, 1 morcov, 4 mere, 3 cartofi fierti in coaja, 2 linguri maioneza, 1 lingura de ulei, 1 lingurita de mustar, 1 lingura zeama de lamaie Preparare: Sa dau pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se presara cu sare si se lasa
Ingrediente: 5 salate, 100g unt, 1 ceapa, 1 lingura de faina, 2 oua crude, 2 oua fierte, 5 linguri smantana, sare. Preparare: Salatele se curata si se spala bine, se taie in doua si se pun la fiert timp de 20 de minute. Separat se pregateste un sos din faina. Se pune intr-o tigaie untul
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 telina mai mica 2-3 cartofi 1 ou sare, ulei Preparare: Se realizeaza o maioneza din cartofi:se fierb cartofii, se curata, se dau prin razatoarea mica, se amesteca apoi cu un ou intreg si se freaca cu ulei pana se obtine o maioneza mai tare; daca e prea moale se poate
Ingrediente: ciuperci 500g, ulei 100 ml, otet 50 ml, o legatura marar, sare si piper dupa gust Preparare: Ciupercile curatate si spalate bine se inabusa in putina apa cu sare circa 10-15 minute. Cand s-au racit, se taie felii sau cuburi, se pun intr-un vas si se adauga verdeata taiata marunt, ulei, otet, sare si
Ingrediente: cartofi 1 kg, carne de vita 500 g, morcovi 300 g, castraveti in otet 300 g, mazare verde (conserva) 350 g, gogosari in otet 300 g, ulei 300 g, 2 oua, lamaie 100 g, mustar 40 g, piper, sare Preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare, inlaturandu-se spuma cat este necesar la inceputul
Ingrediente: 2 cani fasole fiarta, o legatura ceapa verde, o cana de orez cu bob lung fiert, 200 g parizer vegetal, un avocado, 1-2 linguri suc de lamaie, 200 g iaurt slab, sare, 2-3 linguri ulei, un ou Preparare: Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Parizerul se taie cubulete. Se formeaza un sos
Ingrediente: 6 radacini de hrean, 4 oua tari, un pahar de smantana, boia de ardei dulce, piper, sare, verdeata Preparare: Se curata si se spala hreanul si impreuna cu ouale se da prin razatoare. Se amesteca bine cu smantana, boiaua, sarea si piperul. Se presara cu verdeata tocata.
Ingrediente: 6 rosii mari, 3 castraveti, 4 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 2 linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper, 1 legatura de marar tocat Preparare: Rosiile se spala si li se decupeaza un capacel. Se golesc, se sareaza si se aseaza cu gura in jos. Se prepara o salata
Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 legatura patrunjel verde, 30 ml otet, ulei, sare. Preparare: Se curata dovleceii, se taie felii, se pun intr-o cratita de marime potrivita, se toarna putina apa, 3 lingurite de otet, 2 linguri de ulei, sare. Se acopera cu un capac si se fierbe inabusit, pana ce apa scade si dovleceii
Ingrediente: 1,2 kg cartofi, 8 catei de usturoi, 1 legatura de marar, sare Preparare: Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata cat sunt calzi inca, se taie rondele, se pun intr-o salatiera, se adauga mararul tocat marunt, se stropeste cu mujdei de usturoi si se amesteca bine. Se cartofii sa se patrunda
Ingrediente: 2 conserve ton bucati, 4 oua fierte, 2 grapfruit mari, sare, 1 galbenus ulei, o lingura de mustar pentru maioneza Preparare: Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton bucati, nu maruntit) si grapfruiturile curatate si maruntite. Se amesteca bine.