Postul înseamnă pregatirea trupului și a sufletului pentru sărbatorile ce urmează. Chiar dacă presupune renunțarea la carne, lapte și oua, postul poate fi considerat o binevenită cura de detoxifiere a organismului. Uite ce să mănânci sănătos în Postul de CrăciunVa prezentam un mic ghid al legumelor si fructelor pe care le consumam cel mai des
Noi, femeile, suntem tot timpul in cautarea unei diete minune. Vrem sa devenim, rapid, slabe si frumoase, dar fara a ne infometa. Putem pierde in greutate fara a tine o dieta? Putem manca sanatos si, in acelasi timp, sa pierdem in greutate?
Ingrediente: 1 varza mare 1 ceapa mare 400 gr sunca afumata ulei sare, piper boia dulce foi de dafin cimbru Preparare: Varza se toaca marunt, o presaram cu sare si o lasam aproximativ 30 minute. Tocam ceapa si o punem la calit. Taiem sunculita afumata fasii sau cum dorim si o adaugam peste cepa calita
Ingrediente: Pentru aluat: 1 pahar apa, 1 pahar lapte, 1/4 pahar ulei, sare, drojdie, faina cat cuprinde Preparare: Pregatim un aluat pe care il lasam la dospit o ora. Umplutura de branza: amestecam branza telemea sarata data pe razatoare, 2 oua batute bine, marar. Umplutura de varza: 3 cepe le tocam si le calim in
Ingrediente: 4 verze mari, 1 ceapa, 1 legatura marar, foi dafin, bulion, costita afumata, sare, piper, ulei. Preparare: Se pune intr-o oala ulei, se toaca ceapa marunt si cand uleiul este incins se adauga ceapa pentru calire. Se taie costita asa cum va place si se pune alaturi de ceapa si se lasa la calit
Stiai ca organismul uman nu poate proÂduce singur vitamiÂna C si nici nu poate sa o stocheze? Cu toate acestea, e o vitamina de o importanta vitala pentru noi, fie copii, fie adulti.
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar apa, 1 pahar ulei, faina cat cuprinde, sare, drojdie. Umplutura: 1 varza potrivita, 3 cepe mari, ulei, cimbru, piper, sare, boia. Preparare: Se prepara un aluat folosind ingredientele de mai sus si se lasa sa dospeasca trei sferturi de ora Se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se
Ingrediente: 1 varza taiata feliute, frecata cu sare 1-2 ardei taiati feliute 3-4 rosii taiate rondele (sau 2 linguri bulion) 1-2 cepe Preparare: Se incinge cuptorul timp in care se unge tava cu putin ulei, apoi adaugam varza, ardeiul, rosiile, ceapa si pieptul de rata taiata bucatele. Amestecam, adugam o lingurita de vegeta, si 1-2
Ingrediente: 500g varza rosie, 2 mere mari, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri ulei, 1/2 ceasca otet indoit cu apa , 1/2 lingurita sare. Preparare: Se taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca cu ulei si otet. Apoi merele rase se amesteca cu varza. Se sareaza in salatiera, iar pe margine se presara
Ingrediente: 600g varza alba, 2l zeama de carne, 200g smantana, 50g unt, otet, papricas, 2 lingurite faina, sare, piper Preparare: Se pune pe foc zeama de carne si, cand da in clocot, se pune varza taiata bucatele mici, sarea, piperul si papricasul. Se lasa o jumatate de ora sa fiarba la foc potrivit. Se topeste
Ingrediente: o varza, 150 gr. cascaval, 1 lingura faina, 2 pahare smantana, 2 pahare lapte, 200 gr unt, sare, 1 lingura pesmet Preparare: Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet si cascaval ras.
Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua o legatura ceapa verde cu fir subtire, pentru aluat 1kg faina 4 oua 300 ml lapte 50 ml ulei 50 g drojdie sare Pentru umplutura: 1 kg varza dulce 200 g ceapa ulei sare piper Preparare: Intr-un vas se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, se adauga
Ingrediente: 1 rata, 150 ml ulei, 2 kg varza murata, 400 g rosii, piper, sare. Preparare: Rata se sareaza, se unge cu ulei si se frige la cuptor. In timpul frigerii se stropeste cu apa formata in tava. Dupa ce este fripta, se lasa sa se raceasca si apoi se transeaza. Se desfac foile de
Ingrediente: o varza potrivit de mare, 1-2 cepe, 2 morcovi, un pastarnac, o radacina patrunjel, 150 g smantana, 60 g unt, 2 l apa sau zeama de carne, 2 linguri orez, sare Preparare: Se curata varza, ceapa, si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt,
Ingrediente: 1 varza 6 felii de sunculita 1 ceasca de ceapa tocata 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de boia 2 cesti de smantana 1/2 lingurita de seminte de chimen Preparare: Indeparteaza frunzele exterioare si, mai apoi, mijlocul verzei taind-o pe jumatate si scotand cu cutitul partea acea alba si tare din centru fiecarei jumatati.
Ingrediente: 1 varza mare cruda 3 rosii decojite 1 crenguta cimbru 1 foaie de dafin sare, ulei, piper boabe Preparare: Varza se taie marunt, dupa care se freaca cu sare. Varza tocata se pune sa fiarba inabusit cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, cateva minute. Cand sucul de varza a scazut
Ingrediente: 1 kg varza, 3 linguri de ulei, 1 ceapa, 1 cub de supa concentrata, 200 ml smantana, 1 lingura de faina, sare, otet, 1 legatura de marar verde. Preparare: Se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet. Se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata
Ingrediente: – cateva foi de varza sau vita de vie, – un piept de pui dezosat, – o ceapa mare, – 2-3 rosii, – ulei de masline, – un praf de sare, – orez si verdeata. Preparare: Se fierbe pieptul de pui dupa care se da prin masina de tocat carne. Se taie marunt ceapa,