Ingrediente: 1 pahet de unt , 1 pahar de ulei , 1 pahar de lapte , 2 pahare de cascaval ras , 1 praf de sare , faina cat cuprinde , 1 albus de ou , chimen. Preparare: Freci untul , adaugi uleiul putin cate putin , cascavalul ras ,apoi laptele treptet , sare si
Ingrediente: 2 dovlecei potriviti, 1 ou, 2 linguri branza de vaci, putina sare, 2 lingurite de unt. Preparare: Se fierb dovleceii, se lasa apoi la scurs, dupa care se paseaza si se amesteca cu branza de vaci, putina sare, galbenusul de ou, iar la final cu albusul batut spuma. Se unge craticioara cu unt si
Ingrediente: macaroane 500 g , ciuperci 400g, unt 100g, ceapa 150g, rosii 300 g, cascaval 100g , sare Preparare: Macaroanele se rup in doua si se fierb in apa cu sare timp de 30 min. Se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt, se caleste in unt,
Ingrediente: 6 oua tari, 2-3 sardele fara oase, 50g unt, 1 lingurita pasta de peste, 1 salata verde Preparare: Ouale se fierb tari, se taie in jumatati si li se scot galbenusurile. Se face o pasta din galbenusuri, sardele tocate marunt, unt si pasta de peste. Se umplu jumatatile de ou cu ea, se aseaza
Ingrediente: 6 ardei grasi mari, 2 cartofi fierti, 1 morcov crud, 6 ridichi de luna, 1 salata, 2 linguri mazare fiarta, 2 castraveciori murati, marar, patrunjel verde, maioneza dintr-un ou, piper, sare Preparare: Se spala ardeii, li se scot cotoarele si se curata de seminte. Se pregateste o salata din legumele taiate marunt, se amesteca
Ingrediente: 2 oua, 2 rosii, unt, sare Preparare: Rosiile se curata de pielite si de seminte, se taie cubulete, se adauga sare si se inabusa in unt. Ouale se sparg intr-un bol, se bat bine, se sareaza, se toarna in unt fierbinte si se prajeste omleta pe ambele parti. Se pun rosiile inabusite peste omleta,
Ingrediente: 3 dovlecei de circa 1400 gr. 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri susan 2 catei de usturoi sare piper ulei Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa 1/2 ora sa elimine sarea; se scurg de apa eliminata prin presare intre palme, se adauga oualele
Ingrediente: 4 bucati cas de 100 gr., 3 oua, o lingurita unt, 1 pahar smantana, o lingura faina, sare Preparare: Bucatile de cas se asaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine cu furculita, sarea necesara si smantana amestecata cu faina. Se da la
Ingrediente: 1,2 kg cartofi cu coaja rosie, 1 lingura cimbru tocat , 1 lamaie, taiata sferturi , 2 linguri ulei vegetal , sare Preparare: Preincalzeste cuptorul la 180°C. Curata cartofii de coaja si taie-i bucati de 2-2,5 cm. Asaza-i intr-o tava de copt impreuna cu lamaia si presara cimbrul. Stropeste-i cu ulei de masline si
Ingrediente: 32 creveti prefierti (proaspeti), curatati de cochilii 1 ardei iute, curatat de seminte, tocat marunt 2 lamai, zeama si coaja rasa, plus cateva felii pentru servit 2 catei de usturoi, zdrobiti 25 g patrunjel proaspat, tocat 2 linguri ulei de floarea-soarelui ketchup picant Preparare: Intr-un bol aseaza crevetii, ardeiul iute, zeama si coaja rasa
Ingrediente: o conopida, 2 oua, 2 linguri faina, sare, ulei Preparare: Se desface conopida in buchetele si se spala. Intr-un vas se pun buchetelele de conopida si se pune apa depasind nivelul lor. Se pune vasul la fiert 15 minute. Odata fierte se da vasul de pe foc, se scurge conopida si se pune la
Ingrediente: 1 kg spanac verde 400 g branza de vaci 3 cepe 1 legatura marar si una de patrunjel 100 g smantana 5 oua 50 g unt topit 500 g aluat 100 ml ulei Preparare: se fierbe spanacul , se scurge bine, se amesteca cu branza rasa, ceapa tocata marunt, verdeata tocata marunt, smantana si
Ingrediente: 3 dovlecei mai tineri, sare, 300 g maioneza, 100 ml smantana, marar, patrunjel Preparare: Dupa ce s-au curatat de coaja, dovleceii se taie in jumatati, pe lungime si li se scoate mijlocul cu semintele. Jumatatile se fierb 15-20 minute in apa clocotita, putin sarata, fara sa se inmoaie prea mult. Se varsa in strecuratoare,
Ingrediente: ciuperci 500 g, branza telemea 200g, foietaj 300g, ulei 100 ml, piper macinat si sare dupa gust Preparare: Ciupercile se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au racit se amesteca cu branza rasa si piperul macinat pana se
Ingrediente: 6 rosii mari, 3 castraveti, 4 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 2 linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper, 1 legatura de marar tocat Preparare: Rosiile se spala si li se decupeaza un capacel. Se golesc, se sareaza si se aseaza cu gura in jos. Se prepara o salata
Ingrediente: 500 g file de peste, 50 g icre, 50 g franzela, 150 ml ulei, 150 g ceapa, 1g sare de lamaie, 50 g masline, 4-5 castraveti murati, 100 g morcovi, 100 g telina, 15 g zahar, 50 ml otet, 20 g unt, 100 g maioneza, 2 legaturi de patrunjel verde, sare, scortisoara si enibahar
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g faina, 4 oua, 500 ml lapte, 200 ml ulei, ceapa, 100 g unt, 500 g smantana, sare si piper dupa gust Preparare: Din faina, oua, lapte si sare se prepara o compozitie de clatite din care se fac foi. Intr-un vas se caleste in unt mai intai ceapa taiata
Ingrediente: 1/2 ceasca de pesmet (preferabil proaspat) 1/2 ceasca de lapte 1 kg de carne tocata, diverse sortimente (ex. vita, miel sau porc amestecate) 1 ou, batut usor 1/4 ceasca de parmesan proaspat ras 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat 1/2 lingurita de usturoi tocat marunt 1 Ceapa, tocata 1 Morcov mai mic, tocat 1
Ingrediente: – 150 g carne tocata, – 1/2 kg spanac, – 100 g branza telemea, – 150 ml smantana, – un ou, – 50 g cascaval ras, – 150 ml suc de rosii, – 50 g unt Preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu branza rasa , smantana,
Ingrediente: Pentru aluat: 1 ou 150 ml apa 1 lingura ulei faina cat cupride sare Pentru umplutura: 1 varza mica alba 3 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1-2 cepe mici 3-4 felii sunca sau 300 gr carne tocata (optional) 1 lingura sos rosu chinezesc 3-4 linguri sos soia 200 ml ulei