Ingrediente: 500 g. carne tocata de porc/vita, 2 lg. orez, 8 ardei, 3 oua, 1 lingurita boia dulce de ardei, 1 ceapa, 2 morcovi, 100 gr. telina, 200 ml. bulion sau 2 lg. pasta de rosii, 100 gr. smantana grasa Preparare: Se spala, scobesc si umplu ardeii cu compozitia facuta din carne, orez, un ou,
Ingrediente: Foi: – 10 linguri lapte – 10 linguri zahar – 10 linguri ulei – 1 lingurita amoniac stins in otet – 2 oua – sare – faina cat cuprinde Crema: – 1 litru lapte – 8 linguri rase faina – 6 linguri rase zahar – zeama si coaja de la o lamaie – 200
Ingrediente: 4 kiwi curatate de coaja 4 mere curatate de coaja 4 mango un ananas proaspat sau in cutie sucul de la o lamaie 1/2 ceasca suc de ananas Preparare: Intr-un vas, se amesteca fructele taiate cu sucul de lamaie si cel de ananas. Se pot adauga cateva linguri de miere sau zahar brun. Salata
Ingrediente: 4,5 kg burta, 2 genunchi de vita, 25 galbenusuri, 3 caciuli usturoi, 1 kg morcov, 2 ardei, 1 ceapa, telina frunze, 1 kg smantana, 1 pahar otet, gogosari, sare si piper Preparare: Se pune la fiert burta, genunchii de vita, legumele. Dupa fierbere se scot legumele si oasele, se strecoara zeama, se pune intr-un
Ingrediente: masline negre si verzi ou salam babic gogosari cascaval salata verde Preparare: Pe un plaou se aseaza frunze de salata. Ouale se taie pe jumatate si se formeza un soricel. Maslinele se aseaza in mijlocul feliei de salam. Ornam cu gogosari.
Ingrediente: 2 margarine, un varf de sare faina cat cuprinde 2 kg de mere. Preparare: Se framanta un aluat. Se dau merele pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zahar dupa gust si scortisoara. Se intinde 4 foi (eu am 2 tavi mai mici) Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina,se
Ingrediente: Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie. Crema: 8 oua, 8 linguri zahar, 1 l lapte 300 grame zahar 1 kg de mere Pentru ornat: frisca, fructe Preparare: Blat: Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenusurile si zaharul. Se adauga
Ingrediente: capsuni, 1 pachet de piscoturi, o cutie de frisca Hulala, cafea Preparare: Am pregatit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de ceolofan si am asezat in tava capsuni taiati felii. Am batut frisca si am asezat o parte din ea deasupra capsunilor, am continuat sa asez capsuni intregi, iarasi frisca
Ingrediente: Aluat: 70 gr unt, 120 gr. faina, 70 gr. zahar, 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou crud, Umplutura: 1 kg smantana, 8-9 oua, coaja rasa de lamaie sau de portocala esente (dupa preferinta) 2 linguri gris, stafide Preparare: Se face un aluat cu care se tapeteaza forma. Galbenusurile pentru umplutura se
Ingrediente: 50 gr paste spirale, 1litru lapte, 1 zahar vanilat, 3 linguri zahar Preparare: Se pun 2 litri de apa cu un praf de sare pe foc. Cand incepe apa sa fiarba, se pun pastele si se lasa la fier t15 min. Se scurg de apa si se mai pun pe foc cateva minute cu
Ingrediente: -1 pahar de ulei, -1 pahar de zahar, -1 pachet foi de placinta (400g.), -1 pahar iaurt -1 plic praf de copt, -1 plic zahar vanilat, -4 oua, -1 lamaie, -1 esenta de rom, -sirop zahar ars facut din 7 linguri de zahar si 3 cani de apa. Preparare: Se dezgheata foile de placinta
Ingrediente: 1,2 kg carne de porc, slaba, 50 g unt, 2-3 cepe, 4 rosii, 2 linguri pasta de tomate, 1 catel de usturoi, verdeata la alegere, 1 lingurita paprika, 150 ml apa, sare, piper Preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Cand ceapa s-a ingalbenit se adauga carnea, taiata cuburi,
Ingrediente: Blat: 3 oua 60 g zahar 60 g faina 20 g cacao 1 praf sare zahar vanilat rom Crema: 100 g ciocolata amaruie 400 ml frisca lichida 50 g zahar 1 plic gelatina rom stafide Preparare: Blat: galbenusurile + zaharul se bat spuma. Albusurile spuma sa pun peste galbenusuri, se adauga faina amestecata cu
Ingrediente: 6 oua 4 linguri faina 1/2 l lapte 1/2 pachet margarina 200 g cascaval 3-4 gogosari in otet 200g sunca 50 g masline feliate Preparare: Se pune la fiert laptele cu margarina si cu 1 lingurita sare; dupa ce fierbe se adauga faina in ploaie amestecand continuu. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile
Ingrediente: 1 kg ceafa porc, 1 kg cartofi, condimente, vin rosu, usturoi, sare, piper, morcov Preparare: Se taie ceafa felii, se aseaza in tava, se pun cartofii taiati cubulete, morcovii taiati felii, se presara sare, piper, patrunjel, condimente, usturoi, se stropeste cu ulei si vin si se pune o cana de apa calda. Se baga
Ingrediente: Pentru aluat: 1 pahar apa, 1 pahar lapte, 1/4 pahar ulei, sare, drojdie, faina cat cuprinde Umplutura de branza: branza telemea sarata data pe razatoare, 2 oua batute, marar Preparare: Pregatim aluatul si il lasam sa se odihneasca 1 ora. Am intins aluatul si am taiat cercuri cu ajutorul unui pahar, in mijloc am
Ingrediente: 1 piersica, 5 linguri de frisca Hulala, 2 piscoturi, visine Preparare: Piscoturile le taiem felii, iar piersica o pasam cu blenderul. Asezam intr-un pahar un strat de piscoturi, un strat de frisca, un strat de piersica, iarasi un strat de piscoturi, apoi frisca si ornam deasupra cu visine. Se lasa la frigider o ora.
Ingrediente: un piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 1 ceapa, sare, patrunjel si telina verde, 3 oua, gris, bulion. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, iar telina se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa
Ingrediente: 1/2 kg nuca, esenta rom, zahar vanilat, 6 albusuri, cacao, 1 cana zahar, cocos, visine din compot Preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul si se amesteca cu nuca macinata, zaharul vanilat, esenta de rom, cacao. Se fac bilute care la mijloc sa contina cate o visina fara samburi si se pun la cuptor,
Ingrediente: ardei grasi 1 lingura zeama de lamaie sau o lingurita otet 1 lingura ulei sare usturoi Preparare: Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu, fara ca ardeii sa se arda prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform. Pe masura ce se coc, se