• Nume de copii
  • Felicitari
  • Calculator de sarcină
  • Sarcina pe saptamani
  • Calculator de înălțime
  • Calculator de fertilitate
  • Calculator pentru greutatea ideală
  • Preconcepție
    • Contraceptie si planning
    • Fertilitate
  • Sarcină
    • Îngrijire
    • Analize în sarcină
    • Alimentație
    • Dezvoltarea sarcinii
    • Sănătate
    • Psihologie
    • Sarcina pe saptamani
  • Naștere
    • Pregătire
    • Naștere
    • Recuperare
  • Bebeluş
    • Îngrijire
    • Alimentație
    • Sănătate
    • Dezvoltare
    • Rețete pentru bebeluși
  • Copilul tău
    • Psihologie
    • 1 – 2 ani
    • 2 – 3 ani
    • 4 – 5 ani
    • 6 – 7 ani
    • 8 – 12 ani
    • Pas cu pas
    • Disciplină
    • Nutriție
    • Educație
    • Sănătate
  • Familie
    • Părinte singur
    • mama și tata
    • frați
    • bunici
    • psihologie
    • ”de casă”
  • Rețete
    • Retete pentru bebelusi
    • Retete pentru copii
    • Aperitive și gustari
    • Supe, ciorbe
    • Preparate de bază
    • Salate
    • Deserturi
    • Băuturi/ cocktail-uri
    • Garnituri
    • Sosuri, condimente, marinate
    • Conserve/compoturi
  • Școala baby
    • Vocabularul
    • Să desenam
    • Să numaram
    • Să scriem
    • Colorează pe cifre
    • Logice
    • Fii creativ
  • Nume de copii
  • Felicitari
  • Calculator de sarcină
  • Sarcina pe saptamani
  • Calculator de înălțime
  • Calculator de fertilitate
  • Calculator pentru greutatea ideală

Tort Joffre
Deserturi

Tort Joffre

Ingrediente: 10 oua 500 g margarina 100 g cacao 500 g zahar 50 g ciocolata 125 ml apa 1 lingura faina 2 linguri pesmet fin 2 plicuri zahar vanilat esenta de rom Preparare: Se pun la fiert zaharul, cacao si apa, se dau in clocot cinci minute si se lasa putin la racit. In compozitia

Mai multe
Supa de gaina
Supe, ciorbe

Supa de gaina

Ingrediente: o gaina de 1-1,5 kg, 4-5 morcovi, 4-5 radacini de patrunjel, 1 ardei, 1 telina, 1 capatana de usturoi, 5-6 boabe de piper, sare, patrunjel verde tocat. Preparare: Gaina se curata bine si se spala, se transeaza si se pune deoparte. Zarzavatul se curata si se spala. Morcovii, daca sunt mari, se taie in

Mai multe
Prajitura de post cu cacao si gem
Deserturi

Prajitura de post cu cacao si gem

Prajitura de post cu cacao si gem este unul din deserturile care ma duc cu gandul la copilarie. Imi amintesc si acum cum, atunci cand mama pregatea prajitura de post cu cacao si gem, venea un miros de vis din bucatarie. Ingrediente: Pentru blat: 5 linguri gem (de orice fel) 2 cani zahar 2 lingurite

Mai multe
Ciorba de perisoare cu carne de vita
Supe, ciorbe

Ciorba de perisoare cu carne de vita

Ingrediente: 1 morcov, 1legatura patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza sau bors, sare de lamaie sau otet, 1 ceapa, ulei, 1 ou, sare, 200 g carne vitel, orez, piper Preparare: Zarzavatul si ceapa se dau prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de ulei, ca sa-si dezvolte aroma, apoi

Mai multe
Clatite cu rom
Deserturi

Clatite cu rom

Ingrediente: o ceasca de faina, 3 oua, un pahar cu lapte, un praf de sare, doua lingurite de zahar, doua lingurite de unt, doua lingurite de rom, o lingura de unt topit pentru uns tigaia, zahar pudra Preparare: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si

Mai multe
Cartofi copti cu sunca si ciuperci
Preparate de baza

Cartofi copti cu sunca si ciuperci

Ingrediente: 2 cartofi rosii, de marime medie, necuratati 2 cesti de ciuperci proaspete, taiate felii 1/2 ceasca de sunca, taiata bucatele 1/2 ceasca de ceapa verde, tocata marunt 1/2 lingurita de boia dulce 1/4 lingurita de boia iute (optional) 1/4 ceasca de smantana 1/4 ceasca de cascaval Cheddar dat pe razatoare 1 lingura de ulei

Mai multe
Lapte de pasare
Deserturi

Lapte de pasare

Ingrediente: 4 oua 90 g zahar o lingurita faina 1 l lapte un baton de vanilie coaja de lamaie Preparare: Se taie batonul de vanilie in lung dupa care se pune in laptele cald timp de 15 minute ca sa se patrunda aroma. Inainte de a se folosi puteti strecura laptele de bobitele de vanilie

Mai multe
Coltunasi dulci cu branza de vaci
Aperitive si gustari

Coltunasi dulci cu branza de vaci

Ingrediente: faina 500 g 4 oua branza de vaci 500 g coaja rasa de lamaie zahar 175 g sare Preparare: Din faina, 2 oua, putina sare si putina apa se prepara o coca mai densa, din care se intinde o foaie si se taie patrate cu latura de 5-7 cm. Branza de vaci se amesteca

Mai multe
Pilaf
Preparate de baza

Pilaf

Ingrediente: 2-3 linguri orez, 1 rosie potrivita, 1 morcov, 1 ceapa medie, 50g piept de pui, 1 lingurita ulei de masline. Preparare: Se fierbe pieptul de pui. Separat se fierb morcovul, ceapa si rosia decojita si taiata in bucatele. Cand acestea sunt aproape fierte, se iau de pe foc si se adauga lingurile de orez

Mai multe
Ghiveci de legume
Preparate de baza

Ghiveci de legume

Ingrediente: 2-3 morcovi taiati rondele 2-3 vinete taiate rondele 1-2 cepe 3-4 ardei taiati feliute 4-5 cartofi taiati cubulete 4-5 rosii taiate rondele 1-2 dovlecei taiati in cubulete 1 varza de dimensiuni medii, taiata feliute o jumate de kg de fasole verde Preparare: Se lasa cuptorul la incins vreo 2-3 min, timp in care se

Mai multe
Bautura racoritoare cu must
Bauturi/ cocktail-uri

Bautura racoritoare cu must

Ingrediente: 350g miere 1 l must Preparare: Amesteci bine intr-un vas smaltuit mustul cu mierea. Pui la foc si lasi sa dea intr-un clocot – doua. Iei de pe foc, lasi sa se raceasca, apoi o torni intr-o sticla si o tii la gheata. Bautura poate fi servita dupa 2-3 ore.

Mai multe
Piure de cartofi si dovleac (dupa 5 luni)
Piureuri

Piure de cartofi si dovleac (dupa 5 luni)

Ingrediente: 1 cartof partea alba a unei bucati de praz 1 felie de dovleac Preparare: Se rumeneste dovleacul in putina margarina. Apoi, se acopera cu apa si se adauga cartoful, si prazul. Se sareaza. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Se strivesc legumele pana se obtine piureul. Se serveste.

Mai multe
Cartofi frantuzesti
Preparate de baza

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 9 cartofi mari 6-7 oua 200 g cascaval 500 g smantana 150 ml lapte 2 linguri faina 2 linguri unt Preparare: Cartofii se pun la fiert in coaja, cu o lingura de sare. Separat fierbem si ouale. In paralel, preparam sosul: se incing cele doua linguri de unt si se adauga faina. Apoi se

Mai multe
Prajitura cu fructe si miere
Deserturi

Prajitura cu fructe si miere

Ingrediente: 2 cesti afine 1 lingura faina 1/2 ceasca miere 2 linguri suc de lamaie 1 1/2 cesti faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/2 ceasca miere 2 oua 1/4 ceasca lapte 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita esenta de vanilie 6 linguri unt topit

Mai multe
Pui cu smantana
Preparate de baza

Pui cu smantana

Ingrediente: 1kg pulpe de pui 1 kg smantana 2 linguri faina alba sare dupa gust Preparare: Se prajesc pulpele la gratar. Smantana se pune intr-o cratita si se amesteca bine cu faina si sarea si se pune la foc, amestecandu-se continuu, sa nu se prinda. Cand incepe sa fiarba se lasa 1 minut, apoi se

Mai multe
Supa Vichyssoise
Supe, ciorbe

Supa Vichyssoise

Ingrediente: 4 linguri de unt 1 ceapa medie, taiata in bucati mari 4 fire de praz de marime medie, curatate si taiate feliute 3 cartofi, taiati cubulete 5 cesti de supa de pui Maggi sare si piper dupa gust 150 ml de smantana cu continut redus de grasime lapte (optional) 2 linguri de ceapa verde,

Mai multe
Branza de vaci
Gustari

Branza de vaci

Ingrediente: lapte, calciu lactic Preparare: Pentru sugar se prefera branza preparata din lapte de vaca proaspat, cu adaos de calciu lactic. Iata 3 modalitati de preparare a branzei pentru cei mici: 1. Intr-un ibric se incalzesc 200 ml lapte de vaca cu doua tablete a 500 mg calciu lactic amestecand tot timpul. Cand incepe coagularea

Mai multe
Pui cu susan
Preparate de baza

Pui cu susan

Ingrediente: 200 g piept de pui 2 oua 50 ml lapte faina susan pesmet sare, piper alb usturoi mix de ierburi aromatizate Preparare: Taie pieptul in felii subtiri, lasa-le la marinat pana a doua zi, impreuna cu o lingura de ulei, un catel de usturoi si mix de ierburi aromatizate. Tamponeaza cu faina si trece-le

Mai multe
Aripioare picante
Preparate de baza

Aripioare picante

Ingrediente: 1 kg de aripioare de pui 1/2 ceasca de faina alba 1 lingurita de sare 3/4 lingurita de piper negru 1/4 lingurita de boia iute ulei vegetal 1/2 linguri de unt 2 linguri de otet de vin rosu (sau otet de cidru) 3 linguri de sos de ardei iute (sos Tabasco) Preparare: Incalzeste cuptorul

Mai multe
Salata din piept de pui cu ciuperci
Salate

Salata din piept de pui cu ciuperci

Ingrediente: o cutie de ciuperci un piept de pui maioneza sare Preparare: Se fierbe pieptul de pui si se taie marunt,se amesteca cu ciupercile taiate bucati si se amesteca cu maioneza. Se pune sare dupa gust.

Mai multe
Pagina 30 din 56«<...1020...2829303132...4050...>»
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidențialitate
  • Despre cookies
  • Contact

Inscrie-te la newsletterul UNICA

Links
  • Calculator sarcina
  • Unica
  • Rețete
  • Libertatea
  • Viva
  • Libertatea pentru femei
  • Elle
  • Avantaje
Copyright © 2022 Ringier Romania SRL