Cartofi frantuzesti

Ingrediente:

9 cartofi mari
6-7 oua
200 g cascaval
500 g smantana
150 ml lapte
2 linguri faina
2 linguri unt

Preparare:

Cartofii se pun la fiert in coaja, cu o lingura de sare. Separat fierbem si ouale. In paralel, preparam sosul: se incing cele doua linguri de unt si se adauga faina. Apoi se ia de pe foc, se adauga smantana si laptele si se mai pune la fiert cam 5 min. Se condimenteaza dupa gust.

Dupa ce fierb cartofii, se curata si se taie cubulete. Intr-un vas de yena uns in prealabil cu putin unt se aseaza pe straturi: cubuletele de cartofi, oua taiete marunt-marunt, cascaval si se acopera cu sosul preparat . Apoi iar cartofi, oua, cascaval, sos etc. Se acopera totul cu cascaval si smantana si se introduce la cuptor cca 20 de min.


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Preparate de baza