Aripioare picante

Ingrediente:

1 kg de aripioare de pui
1/2 ceasca de faina alba
1 lingurita de sare
3/4 lingurita de piper negru
1/4 lingurita de boia iute ulei vegetal
1/2 linguri de unt
2 linguri de otet de vin rosu (sau otet de cidru)
3 linguri de sos de ardei iute (sos Tabasco)

Preparare:

Incalzeste cuptorul la foc moderat si, in timpul acesta, taie varfurile aripioarelor de pui si apoi taie-le inca o data, la incheietura, in doua bucati. Amesteca intr-o farfurie faina, sarea, piperul si boiaua si da fiecare aripioara prin acest amestec (scuturandu-le putin astfel excesul de condimente sa cada inapoi in farfurie).

Pune cam 3 milimetri de ulei pe fundul unei tigai cu pereti grosi si incinge-o la foc iute pana cand este suficient de fierbinte ca puiul sa sfaraie (ia o aripioara cu furculita si bag-o putin in ulei sa vezi daca este suficient de incins). Cand uleiul e foarte incins, pune aripioarele in tigaie una langa cealalta, pe un singur strat (ai grija sa nu fie prea inghesuite) si prajeste-le bine, intorcandu-le o singura data, pana cand devin aramii si sunt bine facute (cam 10 minute). Scurge-le pe un prosop de hartie si tine-le calde pe o tava in cuptor. Faci la fel cu celelalte aripioare.

Dupa aceea (acum trebuie sa fii atenta pentru ca aici intervine deosebirea intre aripioarele prajite ‘normale’ si adevaratele aripioare picante Buffalo) incalzeste unul intr-o craticioara la foc mediu pana cand incepe sa faca spuma si adauga otetul si sosul de ardei iute. Acum muta aripioarele din cuptor intr-un castron mare, toarna sosul peste ele si intoarce-le cu furculita astfel incat sosul sa le unga uniform. Pofta buna!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton