Este unul dintre cele mai simple deserturi, nu necesita timp de gatire, dar, in schimb, efectul si gustul sunt garantate. Va fi desertul preferat al tuturor celor ai casei. Ingrediente: Pentru 1 portie: 10 biscuiti petit-beurre; 200 g branza mascarpone; 100 g dulceata de cirese amare; sos de caramel, dupa gust, sau cacao pentru ornat;
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti 100 g unt topit Crema: 600 g branza de vaci slaba 150 g zahar 4 oua sucul de la jumatate de lamaie 3- 4 linguri de smantana Decor: 3 4 linguri dulceata de afine 300 g afine Preparare: Pentru inceput, se pune branza si smantana intr-o sita si
Ingrediente: 250 g margarina o cana zahar 5 galbenusuri un plic praf de copt 700 g faina 350 g branza de vaci 100 g smantana un plic zahar vanilat 1 borcan dulceata 100g nuci macinate esenta rom Preparare: Galbenusurile si zaharul se mixeaza bine, se adauga margarina si faina amestecata cu praful de copt
Ingrediente: 4 cesti cu lapte 1 ceasca orez zahar vanilat 3 linguri zahar 1 praf de sare 250g frisca fructe zaharisite sau dulceata 2 linguri rom Preparare: Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert cu 4 cesti de lapte si zaharul vanilat Se fierbe incet pe foc mic,
Ingrediente: 2 oua 300 ml lapte 150 ml apa minerala 3-4 linguri frisca un praf sare 6 linguri faina 50 ml unt coaja de lamaie un plic zahar vanilat 2-3 linguri ulei dulceata de zmeura Preparare: Se sparg ouale intr-un bol si se bat cu un praf de sare si untul topit si racit
Ingrediente: 500 gr de branza grasa de vaca, 3 oua un varf de cutit de sare un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie 500 gr faina o fiola de vanilie Preparare: Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia si bicarbonatul, apoi se incorporeaza
Ingrediente: 500 gr branza dulce de vaci 350 gr faina 10 gr zahar 10 gr bicarbonat de sodiu zahar vanilat 2 oua coaja de lamaie rasa Preparare: Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza si faina treptat. Puneti faina pana nu vi
Ingrediente: 1 kg zahar 1 farfurie adanca cu varf de afine 1 lamaie Preparare: Afinele se spala si se scurg de apa. Se pregateste siropul din zahar si 750 ml apa si cand incepe sa se lege se pun afinele. Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si afinele s-au fiert, se adauga
Ingrediente: 1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamai Preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cand siropul
Ingrediente: – 1 kg zahar – 40 de piersici – 2 linguri suc de lamaie – 1/2 baton de vanilie – 4 pahare de apa Preparare: Se aleg piersici tari, care se curata de coaja si samburi. Se pune zaharul cu apa la fiert. Dupa primele clocote, se adauga o lingura de zeama de lamaie
Ingrediente: Ingrediente: – 1 kg zahar – 3 pahare de apa – 750 g capsuni – zeama de la doua lamai – 1 baton de vanilie Preparare: Mod de preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul
Ingrediente: – 1 kg morcovi – 4 lamai – 1,5 kg zahar Preparare: Morcovii se spala si se taie intai pe jumatate si apoi pe lung. Se pun sa fiarba in apa sarata. Cand sunt gata, se decanteaza si se amesteca impreuna cu bucatele de lamaie (se scot samburii mai intai). Pune amestecul in oala,