Rata de creștere a juniorului se reduce când se apropie de prima sa aniversare. Dacă în primul sau an și-a triplat greutatea, în al doilea va lua doar între 1,5 kg și 3,5 kg. Acest al doilea an din viața bebelușului este cel mai important moment pentru stabilirea preferințelor alimentare. Ceea ce va începe să
Ingrediente: • 300 ml suc de portocale • 280 g de zahăr pudră • 20 ml esență de portocale • coaja rasă de la o portocală • 1 pliculeț gelatină • 40 g unt Mod de preparare: Se dizolvă gelatina în apă conform instrucțiunilor de pe plic. Între timp se storc 4-5
Ingrediente: • 2-3 morcovi (aproximativ 150 g) • 1 portocală • 20 g făină • praf de copt • 100 g migdale • 200 g zahăr • 3 ouă • 100 g iaurt • 60 g unt • 1 vârf de cuțit de sare Mod de preparare: Se curăță morcovii, se taie în bucăți potrivite
Portocalele sunt fructele care promit sa-ti redea frumusetea tenului. Numite de catre chinezi „marul chinezesc", sunt considerate un adevarat elixir al tineretii. Motivul ar fi continutul mare de vitamina C, care ajuta la refacerea colagenului din piele.
Ingrediente: Ingrediente: 200 g unt un praf sare 5 oua 200 g zahar pudra un plic zahar vanilat 175 g faina Pentru glazura: â–º4 portocale â–ºcoaja de portocale â–º150 g zahar Preparare: Se freaca untul cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se adauga ouale si se amesteca. Apoi, se pune faina cernuta. Se
Portocala poate fi folosita cu succes in situatii cauzate de ingerarea de con¬dimente, supradoza de antibiotice, de substante toxice, dar si in tratarea febrei si a unor infectii.
Anul acesta, Boromir a pregatit o editie de cozonaci cu totul speciala pentru sarbatori: Cozonacul de Acasa cu nuci, stafide, bucati de portocale si urari pentru cei dragi.
Calmeaza durerea si reduce febra.
Ingrediente: Blatul: 250g zahar 250g nuci macinate 6 oua 1 portocala Pentru sirop: 250 grame de zahar 1 baton de vanilie zeama de lamaie 150 ml rom Pentru crema: 3 oua 4 linguri cu zahar pudra 4 linguri cu faina 6 linguri cu cacao 300 ml lapte 50 grame unt Preparare: Blatul: Se separa galbenusurile
Stiai ca organismul uman nu poate proÂduce singur vitamiÂna C si nici nu poate sa o stocheze? Cu toate acestea, e o vitamina de o importanta vitala pentru noi, fie copii, fie adulti.
Ingrediente: 600 gr. carne de porc macra, 4 cepe, 2 linguri faina, sucul si coaja razuita a 2 portocale, 4 linguri vin rosu, 2 linguri ulei, sare, piper. Preparare: Carnea o taiem cuburi. Prajim in ulei incins carnea sarata si piperata. O presaram cu faina, adaugam ceapa taiata marunt si calita inainte intr-o alta tigaie,
Ingrediente: 4 felii piept pui dezosat 2 carnati afumati 2 portocale condimente de pui patrunjel uscat usturoi ulei sare, piper Preparare: Se portioneaza 4 felii de piept de pui dezosat. Din loc in loc vom cresta carnea pentru a introduce ustoroiul. Pentru a ascunde crestaturile le vom presara cu patrunjel uscat. Se condimenteaza dupa gust,
Ingrediente: 2 portocale potrivite 1/2 pachet cacao 200 gr zahar 150 gr nuca maruntita 7 oua Preparare: Portocalele se spala, se dau prin razatoare cu tot cu coaja, se adauga nuca, zaharul, cacao si galbenusurile de ou, se amesteca pana la omogenizare. Albusirile se bat spuma si se adauga amestecand continuu. Se tapiteaza forma cu
Ingrediente: 50 g inghetata de vanilie, 40 g sirop de portocale, cateva cuburi de gheata, sifon Preparare: Se pune in paharul racit in prealabil inghetata de vanilie, gheata, peste care se toarna siropul, apoi sifon pana la umplerea paharului.
Ingrediente: – 1 kg de muschi de porc, – 300 gr mazare, – 100 gr sunca feliata, – 100 ml vin alb sec, – 50 gr unt, – 30 gr ghimbir proaspat, – 3 lamai, – 3 portocale, – 1 ceapa, – 1/2 legatura de patrunjel, -ulei de masline, – sare, piper Preparare: Se spala
Ingrediente: Pentru 4-6 persoane : Pentru caramel : 1/2 cana de apa, 1 cana zahar tos Pentru crema: 1 cana de lapte, 1 cana de smantana dulce, 1 lingurita de coaja rasa de portocala, 3 oua, 3 galbenusuri de ou, 1/3 cana zahar tos Preparare: 1. Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena
Ingrediente: – 80 g zahar, – 80 g faina, – 80 g unt(margarina), – 3 oua, – 1-2 portocale, – sare Preparare: Untul se topeste intr-o cratita, se amesteca cu faina cernuta, dupa care se toarna laptele fierbinte, aromatizat cu coaja unei portocale. Cand compozitia s-a omogenizat, se pune cratita pe foc, amestecand continuu, pana
Ingrediente: 2 kiwi; 400 g piscoturi; 4 portocale; 1/2 kg frisca Preparare: 1. Se tapeteaza cu folie transparenta un castron sau cratita de 3 kg, se imbraca cu rondele de kiwi si portocale. 2. Se spala bine portocalele, se rad pe razatoarea mica si aceasta razatura se pune la fiert cu 4 – 5 linguri
Ingrediente: – 1 kg portocale – 1 l otet de fructe 750 g zahar – 1 lamaie – 2 lingurite cuisoare – 2 bete de scortisoara Preparare: Spala portocalele si taie fasii in coaja portocalelor. Pune portocalele intr-un vas, toarna apa si pune-le la fiert. Lasa-le sa se opareasca 20-25 minute. Le scoti apoi si