Muschi de porc cu portocale

Ingrediente:

– 1 kg de muschi de porc,
– 300 gr mazare,
– 100 gr sunca feliata,
– 100 ml vin alb sec,
– 50 gr unt,
– 30 gr ghimbir proaspat,
– 3 lamai,
– 3 portocale,
– 1 ceapa,
– 1/2 legatura de patrunjel,
-ulei de masline,
– sare, piper

Preparare:

Se spala muschiul de porc, se pune intr-un vas, impreuna cu sosul format din 2 lamai stoarse, 3 portocale, 4 linguri de ulei de masline amestecat cu ceapa tocata si ghimbirul dat pe razatoare. Se pune o folie peste vas si se lasa carnea in acest sos la rece timp de aproximativ 5 ore. Apoi se scoate, se inveleste in feliile de sunca, se adauga condimente si se face o rulada pe care o legati cu putina ata sau sfoara.

Se asaza rulada intr-o tava unsa cu unt, se mai adauga inca 30 gr de unt, sosul de marinata combinat cu vinul alb si se da la cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mai mare timp de 10 minute, apoi se potoleste putin flacara si se stropeste carnea, dupa care se da din nou la cuptor. Spre sfarsit se adauga restul citricelor, verdeata si mazarea. Dupa 20 de minute se scoate, se taie ata si se serveste rulada taiata felii alaturi de mazare si eventual cartofi nature cu patrunjel presarat deasupra. Pofta mare!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton