Frumusete – 10 masti cu portocale, ideale in sezonul rece

Portocalele sunt fructele care promit sa-ti redea frumusetea tenului. Numite de catre chinezi „marul chinezesc”, sunt considerate un adevarat elixir al tineretii. Motivul ar fi continutul mare de vitamina C, care ajuta la refacerea colagenului din piele.
Si, cum majoritatea dintre noi preferam sa apelam la trucuri home-made, azi iti prezentam cateva masti naturale care sa te ajute in acest sens…

Ten gras

Sucul de portocala ajuta la curatarea tenului gras. Taie o portocala in doua si intinde-o pe fata prin miscari circulare. Asteapta pana se usuca.

Ten acneic

Pentru calmarea roselii tenului acneic, pulpa portocalei se aplica pe fata, împreuna cu o lingurita de smantana.

Relaxarea tenului

O masca ideala pentru relaxarea tenului se poate prepara astfel: se curata o portocala de coaja si se amesteca intr-un blender cu un galbenus de ou. Apoi se adauga tarate de grau si se se amesteca pana devine ca o pasta. Se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se clateste cu apa.Veti obtine o piele mai ferma si revitalizata.

Un aspect placut

Amesteca patru lingurite de miere cu o lingura de suc de portocala. Aplica compozitia pe fata si lasa-o sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clateste.

Prospetime

Masca obtinuta din portocale si iaurt este ideala pentru relaxarea si improspatarea pielii.

Amesteca o lingura de iaurt cu o sucul de la o jumatate de portocala. Aplica masca pe fata curata si las-o sa actioneze 5 minute. Indeparteaz-o cu un servetel si clateste-ti tenul cu apa calda.

Gomaj

Pentru a avea o piele fina, prepara urmatoarea reteta: Amesteca 5 linguri de iaurt, 2 linguri de fulgi de ovaz si 2 linguri de suc de portocale. Aplica pe piele in timpul dusului.

Puncte negre

Aceasta masca curata in profunzime pielea si te scapa de punctele negre si de micile puncte de grasime de pe fata.

Amesteca sucul de la jumatate de portocala si cateva linguri de lapte si aplica masca pe tenul curat cu ajutorul unei dischete demachiante. Nu freca tenul, intrucat substantele astringente din portocala pot irita pielea.

Lasa masca sa actioneze 10 minute, apoi clateste tenul cu apa calduta.

 


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda