Jeleuri de portocale

Ingrediente:

• 300 ml suc de portocale
• 280 g de zahăr pudră
• 20 ml esență de portocale
• coaja rasă de la o portocală
• 1 pliculeț gelatină
• 40 g unt

 

 

 

Mod de preparare:
Se dizolvă gelatina în apă conform instrucțiunilor de pe plic. Între timp se storc 4-5 portocale pentru a se obține 300 ml de suc. Acesta se toarnă într-o crăticioară, se adaugă zahărul, coaja de portocală, untul și se aduce la fierbere amestecând mereu până se mai îngroașă. Apoi se adaugă gelatina, se mai amestecă puțin, se oprește focul și se pune și esența de portocale.

Se unge o tavă de dimensiune medie, se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă în ea amestecul. Se lasă să se răcorească și apoi se introduce în frigider pentru cel puțin 3 ore, până se întărește corespunzător. După întărire, se taie în cubulețe care se dau prin zahăr tos.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton