Ingrediente: 500 ml apa, 100 g morcov, 25 g telina, o radacina patrunjel, 50 g cartofi, ] cateva frunze de patrunjel, gris, ulei (unt), sare Preparare: Zarzavaturile curatate, spalate si taiate marunt, se pun in apa rece si se fierb in jue de 1 ora, intr-un vas acoperit. Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate (se zdrobesc
Ingrediente: 400 ml supa de zarzavat strecurata, 150 g rosii, 30 g orez, 10 ml ulei, sare, verdeata. Preparare: Se prepara o supa de zarzavat care se strecoara in alt vas, se fierb rosiile si apoi se trec prin sita. In supa de zarzavat se fierbe bine orezul ales si spalat. Apoi se adauga rosiile,
Ingrediente: 250 g dovlecel, 100 g morcovi, 50 g pastarnac, 30 g ceapa, unt (ulei), 10 g orez, 600 ml apa, 10 g faina, 50 g smantana, sare, patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie
Ingrediente: o varza potrivit de mare, 1-2 cepe, 2 morcovi, un pastarnac, o radacina patrunjel, 150 g smantana, 60 g unt, 2 l apa sau zeama de carne, 2 linguri orez, sare Preparare: Se curata varza, ceapa, si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt,
Ingrediente: 1 I apa, 400 g legume diverse, 10 g faina, 10 g unt (ulei), 1 galbenus ou sare Preparare: Legumele se fierb si se paseaza. Dupa ce a fost strecurata, zeama se pune din nou la fiert. Separat, se prepara un sos alb din faina, simpla sau rumenita, care se dilueaza la rece cu
Ingrediente: 1kg de peste mic, 150 ml ulei, 2-3 cepe, o jumatate capatana de usturoi, verdeata, coaja de lamaie, 1 lingura de bulion, 250 g cartofi, 2 lingurite de faina, sare, piper boabe Preparare: Ceapa se curata, se toaca marunt si se inabusa in untelemn. Se adauga peste ea cartofii si apa si se fierb
Ingrediente: 500 ml apa, 100 g cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, ulei, sare, verdeata, eventual smantana (iaurt). Preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sare (1-2 g). Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata si spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun cartofii, curatati,
Ingrediente: 500 ml apa, 70 g morcov, 70 g telina, patrunjel, un ardei gras, o rosie, frunze de patrunjel, zeama de lamaie, sare, ulei (unt) Preparare: Zarzavaturile curatate si spalate se pun in apa rece. Se fierb 1 ora (pana se inmoaie bine), apoi se strecoara si se paseaza, dupa care se pun din nou
Ingrediente: 2 morcovi, 1 pastarnac, o radacina de patrunjel, 2 cepe, telina, 2-3 cartofi, o mana de fasole verde, o mana de mazare, 2-3 frunze de varza, 2 ardei grasi, un dovlecel, 2-3 bucatele conopida, 100g unt, o lingura faina, sare, patrunjel verde, 2 l apa Preparare: Legumele se curata, se spala si se asaza
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa de marime media, tocata 1 lingura de faina alba 1 lingurita de sare 3 cesti de lapte degresat (sau cu 1% grasime, sau lapte de soia) 2 linguri de amidon de porumb 1 1/2 cesti de branza Cheddar cu continut redus de grasime, data pe razatoare
Ingrediente: 4 linguri de unt 1 ceasca de telina tocata marunt 1 cana de ceapa taiata bucati 1 morcov mare, curatat 1 kilogram de conopida curatata si taiata bucati 1 ceasca de faina alba 4 cuburi Maggi 1 ceasca de smantana 3 varfuri de cutit de Maggi Apetit 1 varf de cutit de nucsoara sare
Ingrediente: un dovlecel mic, o rosie, o lingura gris, o cana cu lapte. Preparare: Se curata dovlecelul, se taie rondele si se dau semintele la o parte. Rosia se opareste, se curata de coaja si seminte. Se pune la fiert o cana cu lapte, se adauga dovlecelul si rosia. Cu 5 minute inainte de a
Probabil ca majoritatea mamelor se confrunta cu problema supelor. Calin nu a mancat supe pasate din biberon, am trecut de la 5 luni direct la lingurita. Supa nu o manca nici cu plansete, se freca la ochisor, chipurile ii era somnic, insa incepusem sa ma intreb ce sa fac, trebuie sa existe o solutie de a-l pacali sa manance.
Un timp fetita mea a fost constipata, de nu stiam ce sa-i mai fac. Am fost la doctor cu ea si mi-au recomandat supe, sucuri naturale din mere verzi, si multe lichide.
Fetitei mele Daria, in varsta de 1 an si 3 luni ii plac foarte mult fructele, piureurile dar nu si ciorbele si supele. Pufuletii insa sunt preferatii ei. Intr-o zi m-am decis sa-i fac supica de galuste cu carnita, dar ea nu a vrut nici sa guste.
Ingrediente: 500 ml apa 3 rosii mari 2 morcovi taiati rondele 2-3 cartofi mijlocii 1 ardei gras 1 legatura de verdeata cateva frunze de telina 1 ceapa 1 lingura smantana ulei de masline Preparare: Morcovii, ceapa, ardeiul si cartofii se pun impreuna la fiert. Dupa aceea se adauga rosiile taiate marunt, sau date prin razatoarea
Ingrediente: 500 ml apa 200 gr morcovi 50-100 ml lapte (formula sau de mama) 100 gr piept de pui Preparare: Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Morcovii se taie in cubulete mici si se pun si ei la fiert. Dupa ce s-au fiert, se paseaza bine si se
Ingrediente: 400 g carne de vaca, 100 ml ulei, 300 g ceapa, o lingura pasta de tomate, 200 g cartofi, 100 g ardei verde, 150 g rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Preparare: Carnea de vaca se spala si se taie cuburi. Uleiul se pune intr-o cratita, se incinde bine, se adauga ceapa taiata
Ingrediente: 500g carne de pasare, 1 morcov, 1 legatura de patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 2 cartofi medii 2 lingurite faina 4 linguri lapte sare. Preparare: Carnea se spala si se pune la fiert cu 3l de apa rece, se aduna spuma apoi se adauga zarzavatul. Dupa ce da in clocot se pune sarea. Cand
Ingrediente: – 500 ml apa – 250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, frunze de patrunjel, spanac) – doua lingurite de faina. supa crema – un galbenus de ou (optional) – o lingurita de unt – verdeata – sare – 100 ml lapte Preparare: Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte