Acum trei zile m-am apucat, in graba, sa prepar intre alte feluri de mancare si-o supita de legume.
Ingrediente: – 150 gr carne manzat; – 1 morcov; – 1/2 telina; – 1 ceapa; – 2 linguri orez; – 1 legatura patrunjel verde Preparare: Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.
Ingrediente: 1 andiva 1 cartof 1 lingura iaurt gras 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita zahar Preparare: Se curata andiva, se da la o parte cotorul care e amar, se spala si se taie bucati. Se curata si se taie in bucati cartoful. Se pun bucatile de andiva si de cartof intr-o cratita cu
Ingrediente: – o cana de lapte de vaca, – 2 rosii, – o lingura de gris Preparare: Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte si se pun la foc intr-un vas in care s-a pus laptele. Cu cinci minute inainte de a se lua de pe foc se pun 1-2 linguri de
Ingrediente: – 250 g dovlecei, – 100 g morcovi, – 50 g pastarnac, – ceapa, – unt (ulei), – 10 g orez , – 600 ml apa, – 10 g faina, – 50 g smantana, – sare, – patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine
Ingrediente: – legume: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, cartofi, – 1 ou, – gris, – iaurt, – unt. Preparare: Legumele se curata, se spala, se rad prin razatoarea mica, cartofii se taie cubulete. Separat se fac galustele dintr-un ou, 4 lingurite de gris si unt. Dupa ce au fiert legumele se adauga galustele si se lasa
Ingrediente: o bucata de piept de pui morcov o radacina de patrunjel ceapa pastarnac telina frunze de patrunjel Preparare: Se apala bine carnea de pui si se fierbe. Cam la 10 min dupa ce se ia spuma de la carne, se adauga zarzavaturile curatate si spalate (care se dau prin sita, pentru ca micutul tau
Ingrediente: – 100 g carne de pasare, – 25 g morcov, – 10 g albitura, – 15 g telina, – 10 g ceapa, – 10 ml ulei, – 5 g verdeata, – 1-2 g sare Preparare: Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa
Ingrediente: 1,5 l supa de carne 1 praz tocat usturoi 1 ou 2 lingurite amidon 2 lingurite boia dulce 1 lingurita pasta de chili 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura sos de soia 1 cana legume tocate Preparare: 1. Se pune la fiert supa de carne si in ea se adauga boiaua dulce de ardei
Ingrediente: – 500 g mazare – 1 ceapa alba – 2 linguri unt – 100 g crutoane – zeama de la 2-3 lamai verzi (lime) – sare, putin piper, proaspat rasnit – coriandru Preparare: Se lasa la fiert mazarea in apa cu sare. |ntre timp, separat, ceapa se curata si se taie bucati mici. Se
Ingrediente: – 300 g praz – 200 g cartofi – 100 g faina – 50 g unt – 200 ml supa de carne – 750 ml lapte – sare, piper Preparare: Prazul se spala si apoi se curata de capetele vestejite. Se taie in betigase lungi de 2 centimetri. Cartofii se curata, se spala si
Ingrediente: – legume diverse Preparare: Foloseste legume foarte proaspete din piata. Curata-le si taie-le bucati mici. Fierbe-le fara sare, apoi paseaza-le. Incepe cu legumele clasice: cartofi, morcovi, praz (acesta din urma in cantitate mica, deoarece copiilor nu le place prea mult gustul). Cand bebelusul se va obisnui cu gustul (intr-o luna, doua) vei putea sa
Ingrediente: – un kilogram si jumatate de rosii coapte – zarzavat pentru supa (doi morcovi, un pastarnac, o telina, doi cartofi, o ceapa) – doua- trei linguri de orez – unt, sare – verdeata (patrunjel); – trei linguri de smantana (pentru décor) Preparare: Rosiile se pun sa fiarba cu putina apa. In alta cratita se
Ingrediente: – 250 g spanac – 20 g unt – 2 linguri de faina – 1 l supa de legume – 1 lingura de condiment universal – 200 ml smantana – 2 oua sare – piper Preparare: 1. Infierbanta untul intr-o craticioara si, cand este topit, adauga faina. Amesteca bine, ca sa nu se formeze
Ingrediente: – 400 g de ciuperci – 3 linguri de grasime – 1 litru de supa de carne – 2 linguri de faina, oregano -1 ardei iute maruntit – 3 catei de usturoi – ardei gras rosu – piper alb – sare Preparare: 1. Se spala ciupercile, se taie fasii si se pun sa se
Ingrediente: – 5 felii de paine neagra – 150 ml apa – 750 g rosii – 3 ardei rosii, – 1 lamaie – 2 legaturi de ceapa verde – 3 catei de usturoi – ulei de masline – smantana Preparare: 1.Feliile de paine se rup in bucatele, iar rosiile se taie marunt. Ardeiul gras rosu
Felul in care-ti hranesti puiul in primul an de viata are o importanta deosebita asupra dezvoltarii lui ulterioare.