Am un baietel care anul acesta a inceput scoala. Din pacate este foarte mofturos la mancare. Nu-i plac legumele deloc.
Ingrediente: 2 l de apa, 1 l de bors, un morcov, o radacina de patrunjel o ceapa, verdeata, sare, un galbenus de ou, doua linguri de smantina. Pentru perisoare: 500 de g carne tocata, o felie de piine, doua linguri de orez, o ceapa, un ou, sare, piper. Preparare: Se pun la fiert intr-o oala
Ingrediente: 1 piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g taitei, sare, vegeta, patrunjel verde tocat marunt. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa 30 min. se adauga legumele. Dupa
Ingrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 1 ceapa, 1-2 mazare fina, un cartof, sare, verdeata, fidea, 2 kg apa. Preparare: Cureti legumele, le tai rondele subtiri si le calesti 2-3 minute in putin ulei si o lingura de apa. Adaugi apoi restul de apa. Cand s-au fiert legumele adaugi cartoful taiat cubulete,
Ingrediente: 1 piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g taitei, sare, vegeta, patrunjel verde tocat marunt. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa 30 de min. se adauga legumele.
Ingrediente: piept de pui 1 morcov mare 1 telina 1 ceapa Preparare: Se curata legumele, se taie marunt. Se spala bine pieptul de pui, taiat cubulete. Se pune apa la fiert. Dupa ce a fiert apa, se adauga puiul, se ia spuma, apoi se adauga legumele. Se lasa sa fiarba bine. La sfarsit se adauga
Ingrediente: 1,5 l supa de pui 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 rosii 50 ml ulei 1 legatura marar 1 ou 1 varf cutit bicarbonat alimentar 100 g gris din grau sare, piper Preparare: Se taie morcovii rondele, ceapa marunt, ardeii cubulete, iar rosiile oparite si decojite cat
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 morcov usturoi 2-3 linguri smantana 1 linguri faina sare, piper dupa gust lamaie Preparare: Se pun pulpele sau carnea de pui la fiert impreuna cu usturoiul. Cand carnea este fiarta se taie marunt si se pune inapoi in oala. Smantana se amesteca cu faina si se subtiaza cu putina
Ingrediente: 1 kg rosii, 250 gr morcovi, 1 capatana de telina, 1 ceapa, ulei, 200 gr smantana, 1 legatura de patrunjel Preparare: Se fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata, se trec prin sita si se paseaza. Se potriveste de sare, dupa gust.
Ingrediente: o gaina de 1-1,5 kg, 4-5 morcovi, 4-5 radacini de patrunjel, 1 ardei, 1 telina, 1 capatana de usturoi, 5-6 boabe de piper, sare, patrunjel verde tocat. Preparare: Gaina se curata bine si se spala, se transeaza si se pune deoparte. Zarzavatul se curata si se spala. Morcovii, daca sunt mari, se taie in
Ingrediente: 4 linguri de unt 1 ceapa medie, taiata in bucati mari 4 fire de praz de marime medie, curatate si taiate feliute 3 cartofi, taiati cubulete 5 cesti de supa de pui Maggi sare si piper dupa gust 150 ml de smantana cu continut redus de grasime lapte (optional) 2 linguri de ceapa verde,
Cand a venit vorba de broccoli, ceea ce toti copii micutii detesta, dar are forte multe vitamine, fetita mea nu a vrut nici sa se uite la lingurita.
Ingrediente: 2-3 morcovi, 1-2 radacini de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 1 ceapa mica 1 ardei 1/2 piept de pui 1 felie de paine 1 galbenus de ou patrunjel Preparare: Faci o supa de legume din: 2-3 morcovi, 1-2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina. Dai legumele pe razatoarea mica si le pui la
Ingrediente: 600 g conopida, 200 g smantana, 40 g faina, 60 g unt, 2 oua, o legatura patrunjel, sare,piper. Preparare: Se spala conopida in apa cu sare. Se rupe in buchetele si se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare. Separat, se prajeste faina in untul bine incins si se stinge cu
Ingrediente: 2-3 morcovi, 2 fire praz, 2 cepe, o radacina patrunjel, 200g fasole uscata, 1/4 varza, 100g slanina afumata, 50-60g grasime, sare, piper, o legatura de patrunjel verde Preparare: Fasolea se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala, se taie in bucatele mici si se
Ingrediente: 600g varza alba, 2l zeama de carne, 200g smantana, 50g unt, otet, papricas, 2 lingurite faina, sare, piper Preparare: Se pune pe foc zeama de carne si, cand da in clocot, se pune varza taiata bucatele mici, sarea, piperul si papricasul. Se lasa o jumatate de ora sa fiarba la foc potrivit. Se topeste
Ingrediente: 100-150 g costita afumata, 3 morcovi, o telina, 2 cepe, 3-4 foi de varza, 2-3 rosii sau o lingurita de bulion, 100-150 g mazare conservata, 2-3 catei de usturoi, 100 g cascaval, 40-50g macaroane, sare, piper, 2l apa, 70-80g unt sau ulei Preparare: Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se
Ingrediente: 5 rosii mari coapte 4 castaveti 2 ardei 2 felii paine fara coaja, uscate o ceapa 2 catei usturoi ulei de masline extravirgin sare, piper otet Preparare: Rosiile si castravetii se curata de coaja si impreuna cu ardeiul, ceapa, usturoiul se amesteca bine cu mixerul. Painea inmuiata in prealabil in apa se adauga si
Ingrediente: o ceapa, un morcov, telina, sare, 250 grame linte, bulion, ulei, menta (poate fi si din plicuri de ceai) Preparare: Ceapa se taie marunt, morcovul si telina se da prin razatoare si se pune totul la foc. Lintea se spala in trei ape, apoi se adauga si ea in oala ,la fiert. Se lasa
Ingrediente: 500 ml apa, 100 g cartofi, 25 g morcov, ceapa, patrunjel, ulei, sare, verdeata, eventual 10 g smantana (iaurt). Preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata ai spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun