Supa-crema de legume

Ingrediente:

2 morcovi,
1 pastarnac,
o radacina de patrunjel,
2 cepe,
 telina,
2-3 cartofi,
o mana de fasole verde,
o mana de mazare,
2-3 frunze de varza,
2 ardei grasi,
un dovlecel,
2-3 bucatele conopida,
100g unt,
o lingura faina,
sare, patrunjel verde,
2 l apa

Preparare:

Legumele se curata, se spala si se asaza la foc cu apa si sare. Cand totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat.

Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic. Se serveste cu restul de unt si verdeata tocata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton