O bunătate, pur și simplu! Trebuie să încerci și tu rețeta petru această ruladă cu cremă de lapte și lămâie, numai bună de pus pe masă la ocazii festive (și nu numai). 10 portii Timp de preparare: 20 min., plus timp de racire 387 calorii, 26 g grasimi per portie Ingrediente: PENTRU RULADA: unt, pentru
O masă de sărbătoare nu poate fi completă fără un desert cu ciocolată. Uite o rețetă ușor de pregătit, pentru o delicioasă ruladă de ciocolată. 10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire 3 ouă 100 g zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie 40 g făină 20 g cacao neagră 55
Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Spuma de capsuni: 150-200 g capsuni 100 ml frisca lichida 2 lingurite gelatina 3-4 linguri suc de portocale 4-5 linguri zahar Preparare: Pentru blat se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta
Ingrediente: 1 bucata pulpa porc fara os 1/ 2 kg ciuperci proaspete 2 cepe O lingura ulei O lingura cimbru 2 oua Sare Piper 100 ml vin alb sec Preparare: Carnea se spala si se sterge cu servetele de hartie. Apoi se condimenteaza cu sare si piper, si se taie astfel incat sa se
Ingrediente: Pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri nuca macinata 2 linguri faina cacao Pentru crema: 350 g mascarpone 250 g zahar pudra o lingurita cafea solubila 2 linguri cacao 3 linguri rom 4 gabenusuri un praf sare fulgi de ciocolata: Preparare: Se separa ouale. Albusurile se bat
Ingrediente: 6 oua 4 linguri faina 1/2 l lapte 1/2 pachet margarina 200 g cascaval 3-4 gogosari in otet 200g sunca 50 g masline feliate Preparare: Se pune la fiert laptele cu margarina si cu 1 lingurita sare; dupa ce fierbe se adauga faina in ploaie amestecand continuu. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile
Ingrediente: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat Crema: un plic de crema de ciocolata Dr. Oetker, 250 ml lapte, 50 g zahar. Preparare: Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu zahar, pana se fac o crema alba, se adauga faina, sare, zahar vanilat. Albusurile se bat spuma si
Ingrediente: 500 g carne tocata, preparata ca pentru chiftele (cu 3 catei de usturoi, 1 ou, verdeata, condimente, sare, piper, 2 felii de franzela inmuiata in apa si stoarse bine) 3 oua fierte tari cascaval ras verdeata o lingura de unt o lingura de pesmet Preparare: Tapetam o tava de chec cu unt si pesmet,
Ingrediente: Aluat: 1 kg biscuiti, 8 albusuri, 6 linguri cacao, 150 g zahar, 350 g numa macinata, rom, o cana cu apa. Crema: 8 galbenusuri, 250 g unt, 150 g zahar, vanilie. Preparare: Se macina biscuitii si se amesteca cu nuca. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga apa si cacao. Aceasta compozitie
Ingrediente: piept de pui morcov mazare sare condimente ulei Preparare: Pieptul de pui de taie subtire apoi se bate usor cu ciocanul pentru snitele. Dupa ce s-a batut, se da cu sare si condimente. Se aseaza apoi un morcov nu prea gros si cate un bob de mazare pe toata lungimea pieptului. Se ruleaza si
Ingrediente: 3 oua 5 linguri apa calda 150 gr zahar 100 gr faina 50 gr amidon 1 pachet praf de copt 800 ml lapte 2 pachete crema de vanilie 500 gr branza proaspata de vaci 300 gr fructe din compot (dupa preferinte) sau o cutie cocktail de fructe 200 gr nuca macinata Preparare: Galbenusurile le
Ingrediente: muschi de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, boia de ardei dulce, 3 linguri mustar iute, 150 g cascaval ras Preparare: Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i pe cat posibil o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, usturoi, boia
Ingrediente: Pentru compozitia din carne: 800g carne tocata de porc, 1 ou crud, usturoi granulat, busuioc, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei, patrunjel verde, chilly dupa gust 4 felii paine lapte pentru inmuiat painea „ ulei pentru prajit Pentru umplutura: 500g ciuperci 4 oua fierte tare 8 triunghiuri de branza topita sare, piper, vegeta
Ingrediente: 300g cascaval 100g unt sau margarina 500g branza dulce de vaca 120g sunca 1/2 ardei verde iute 1/4 ardei rosu capia sau gras 1/4 ardei galben gras sare si piper dupa gust Preparare: Taiem cubulete sunca si ardeii. Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper. Adaugam sunca si
Ingrediente: un muschi de porc 1 carambola 1 ananas sau 1 portocala cimbru uscat piper boabe sare miere ulei de masline Preparare: Cand alegi un fruct carambola, fii atenta: un fruct copt este galben spre portocaliu, usor parfumat. Curata fructul de carambola. Spala muschiul si taie-l pe lungime, intr-o parte, pentru a-l desface ca
Ingrediente: fileuri de ton (sau somon) intregi o legatura marar spanac congelat intreg 1 ou sare, piper, coaja de lamaie rasa. Pentru aluat: 200 g faina 2 oua 100 ml apa minerala 1 praf de copt o lingura zeama de lamaie Preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat pana se obtine o compozitie moale. Aceasta
Ingrediente: 300g sunca praga 300 g cascaval 3 linguri smantana 3 linguri faina 4 oua crude 4 oua fierte 1 rosie 1 ardei sare, piper patrunjel sau marar Preparare: Amestecam smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza. Adaugam cascavalul ras, sunca, ardeiul si rosia taiate cubulete, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Turnam jumatate
Ingrediente: 300 g branza de vaci 100 g branza telemea (data prin razatoare) 2 linguri margarina marar tocat fin 300 g sunca presata 200 g maioneza sare, piper Preparare: Se amesteca intr-un castron: branza de vaci, telemeaua, margarina, mararul, sarea si piperul. Se framanta bine pana cand se face ca o pasta groasa. Se umplu
Ingrediente: 3 linguri faina, 3 linguri smanatana, 3 oua, sare, 50 g unt, 150 g cascaval. Preparare: Amesteci 3 galbenusuri cu smantana, faina si sarea apoi adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor. Ungi o tava cu unt, o presari cu faina, apoi torni compozitia si o dai la foc mic. Dupa coacere rastorni foaia
Ingrediente: 250 g carne tocata, 7 oua, sare, piper, boia, patrunjel verde tocat, ulei, mustar Preparare: Amesteci carnea tocata cu condimente, 3 oua, apoi o intinzi ca pe o foaie, pe o planseta unsa. Ungi aceasta foaie cu mustar si o umpli cu o omleta facuta din 4 oua.O rulezi cu grija si o asezi