Rulada de carne cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru compozitia din carne:
800g carne tocata de porc,
1 ou crud,
usturoi granulat,
busuioc,
sare,
piper,
vegeta,
boia dulce de ardei,
patrunjel verde,
chilly dupa gust
4 felii paine
lapte pentru inmuiat painea „
ulei pentru prajit

Pentru umplutura:
500g ciuperci
4 oua fierte tare
8 triunghiuri de branza topita
sare, piper,
vegeta dupa gust
ulei pentru prajit

Preparare:

Punem carnea tocata intr-un castron, condimentam cu usturoi granulat, busuioc uscat, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei si patrunjel dupa gust. Adaugam in compozitie si 1 ou crud. Intr-o farfurie punem putin lapte rece, inmuiem cele 4 felii de paine, le stoarcem, le maruntim cat putem, le adaugam peste compozitia din carne si amestecam si framantam totul foarte bine pana devine o compozitie pastoasa.

Condimentam si cu chilly, amestecam cat sa se incorporeze condimentul in compozitie. Spalam ciupercile, le taiem feliute si le punem la calit intr-o tigaie cu ulei. Condimentam cu sare, piper, vegeta, dupa gust. Dupa ce ciupercutele s-au calit, le punem la scurs intr-un strecurator. Cand s-au scurs le trecem intr-un bol si le pasam cu blenderul pana devin un piure. Ouale fierte le dam pe razatoarea mare, si le adaugam peste piureul de ciupercute si amestecam pana la omogenizare.

Cand avem pregatite cele doua compozitii trecem la umplerea rulazii. Luam compozitia de carne o intindem cu mana pe un staniol pana formam o patura dreptunghiulara, uniforma cu grosimea de aproximativ un centimetru. Peste patura de carne intindem compozitia de ciupercute cu ou. Desfacem branzicile topite din staniol si le punem una dupa alta peste umplutura, cat mai aproape de marginea de unde incepem sa rulam rulada.

Dupa ce am asezat toate ingredientele corespunzator incepem sa rulam usor cu tot cu staniol. Apoi dezlipim usor staniolul de compozitia de carne si rulam in continuarea avand grija sa rulam cat de strans putem. Dupa ce am rulat strangem usor capetii rulazii pentru a nu iesii umplutura la coacere. Punem rulada intr-o tava cu ulei, ungem rulada cu o pensula muiata in ulei si o dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la foc mic. Spre sfarsit putem marii eventual flacara pentru a prinde o crusta frumoasa. In timpul coacerii se mai unge rulada din cand in cand cu ulei. Rulada o putem servi atat calda langa o garniture, cat si rece ca aperitiv. Pofta buna!!


Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Aperitive si gustari