Ruladă de ciocolată

O masă de sărbătoare nu poate fi completă fără un desert cu ciocolată. Uite o rețetă ușor de pregătit, pentru o delicioasă ruladă de ciocolată.

10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 40 g făină
  • 20 g cacao neagră
  • 55 g migdale măcinate
  • 1⁄2 linguriţă praf de copt
  • 1-2 linguri lichior sau zeamă de portocale
  • Steluţe de ciocolată pentru ornat

PENTRU UMPLUTURĂ

  • 200 ml frişca lichidă
  • 1 lingura zahar pudră

PENTRU ORNAT

  • 400 ml frişca lichidă
  • 3 linguri cacao neagră
  • 2 linguri zahăr pudră

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină cu mixerul electric zahărul cu galbenuşurile şi esenţă de vanilie, până când amestecul se deschide la culoare.

Într-un bol separat bate albuşurile spumă.

2 Combină făina, cacaua, migdalele şi praful de copt. Combină cu amestecul de ou şi cu albuşurile spumă. Unge şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de  21×31 cm şi toarnă compoziţia. Nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 10-15 minute şi apoi scoate pe prosop de bucătărie sau pe o altă hârtie de copt.

Stropeşte cu zeama de portocală şi rulează, cu hârtie cu tot. Lasă să stea până e gata de umplut.

4 Bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Unge rulada şi ruleaz-o. Bate frişca spumă şi adaugă ingredientele pentru cremă de ornat. Unge rulada şi ornează cu steluţe de ciocolată.

 

Alte rețete delicioase găsești aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Deserturi