1 iunie, Ziua Copilului, ar putea fi declarată zi liberă

Ziua Copilului, 1 Iunie, ar putea deveni zi liberă pentru părinți, potrivit unui proiect de lege înaintat Senatului de mai mulți parlamentari.

Inițiatorii legii susțin că timpul petrecut de părinți cu copiii lor are o importanță majoră îm dezvoltarea micuților și acesta este motivul pentru care se consideră că ar fi necesară o astfel de zi liberă, dedicată special copiilor.

'Importanţa acestor evenimente în dezvoltarea copiilor este una majoră, iar aprecierile din partea părinţilor sunt esenţiale pentru copii', afirmă parlamrentarii, care menţionează că lipsa părinţilor de la aceste evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor”.

Parlamentarii consideră că, astfel, părinții nu vor mai fi nevoiți să-și ia o zi de concediu pentru a fi alături de copii în ziua dedicată lor.

„Românii petrec foarte mult timp la serviciu şi au puţine zile pe care le dedică copiilor, în mod exclusiv. Luând toate aceste date în considerare, considerăm că, de 1 iunie, Ziua Copilului, unul dintre cadourile cele mai de preţ pe care le-ar putea primi cei mici ar fi timpul şi atenţia părinţilor”, spun parlamentarii.

Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau