10 sfaturi pentru a reuși într-o dietă

Din multele femei care încep o cursă contra kilogramelor în plus, foarte puține reușesc să treacă cu succes de linia de sosire. Iată 10 sfaturi pentru a reuși.

Nu începe o dietă decât dacă intenționezi să faci acest lucru până la capăt. Și nu pentru a-i mulțumi pe alții ci pentru tine, să te simți bine în propriul corp, să te menții într-o stare bună de sănătate. O dietă e greu de ținut iar pentru a reuși trebuie, în primul rând, să-ți dorești tu foarte mult.

Nu te simți obligată: alege o perioadă care ți se potrivește cel mai bine (de ex. vara sau iarna, în timpul vacanței sau în plină activitate profesională). Indiferent de perioada sau factorul care te-a determinat să ții dieta, cea mai importantă este motivația.

Fixează-ți un obiectiv. Nu există o greutate ideală ci o greutate adecvată fiecăreia în funcție de metabolism, factori ereditari sau hormonali etc. Înainte de începe o dietă trebuie să identifici greutatea de echilibru, cea la care te-ai simți confortabil.

Alege o dietă care ți se potrivește (disociată, hipocalorică… există foarte multe regimuri), fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Important e s-o alegi pe cea care-ți va asigura un echilibru alimentar și care corespunde stilului tău de viață. Dacă este necesar, consultă un nutriționist și fii răbdătoare. Nu te descuraja prea repede, lumea nu s-a făcut în 2 zile! Lasă timp corpului tău să se adapteze regimului ca să poată da rezultate.

Nu te cântări în fiecare zi. Fă-o o dată pe săptămână, dimineața înainte de a mânca, mai mult sau puțin la aceeași oră.

Nu căuta să pierzi în greutate prea mult și prea repede. Acest lucru nu face niciun bine nici corpului și nici pielii tale. Dimpotrivă, e posibil să recâștigi kilogramele pierdute în câteva zile.

Cuvântul de ordine al zilei: bea apă! În majoritatea regimurilor alimentare este foarte important să bei multă apă între mese (1,5 – 2 litri pe zi).

Spune prietenilor tăi că ai început o dietă pentru a evita situațiile în care să fii în fața unor boluri cu chipsuri sau cutii de sucuri de ex.. Sprijinul din partea familiei tale este de asemenea, foarte important (mai ales moral).

Fă activitate fizică regulat; dacă nu îți place, încearcă măcar să mergi cel puțin 30 minute zilnic. Este esențial în timp ce urmezi o dietă.

Odată ce ai reușit să duci planul la bun sfârșit, monitorizează-ți greutatea în mod regulat, pentru a evita creșterea în greutate prea repede. Dacă iei mai mult de 2 kilograme, reîncepe dieta pentru câteva zile pentru a ajunge la greutatea ideală.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport