25 de lucruri dificile pe care orice tată trebuie să le facă pentru fetița lui

Toată lumea știe cât este de importantă relația copiilor cu ambii părinți pentru o dezvoltare armonioasă.

De multe ori însă, tații tind să creadă că fetele ar trebui să fie mai apropiate de mame și, din acest motiv, riscă să facă greșeli care cu greu pot fi reparate. Și fetele, nu doar băieții, au nevoie de toată atenția și implicarea taților în creșterea și educația lor.

Iată 25 de lucruri pe care orice tată ar trebui să le facă pentru fetița lui:

1.Trebuie să știi din prima zi că ea mereu va fi fetița ta. Dar pentru a menține această relație trebuie să faci eforturi.

2.Nu încerca să-i influențezi interesele ținând cont de faptul că este fată. Nu-i arăta doar floricele și păpuși. Dă-i și mașinuțe și jocuri de construit.

3.Las-o să te ajute în treburile casnice, chiar dacă sunt treburi de bărbat. Astfel, va crește și va deveni o femeie care va fi pregătită să profeseze în orice domeniu.

4.Vorbește cu mama ei de la egal la egal. Dacă o vei trata cu superioritate pe mama ei, ea, fată fiind, se va simți slabă și inferioară.

5.Arată-ți și partea sensibilă. Îi vei demonstra că a fi sensibil nu este o slăbiciune.

6.Încearcă să te gândești la jocuri și glume doar ale voastre, ale amândurora. Mereu își va aminti cu drag de ele.

7.Încurajeaz-o să facă și lucrurile de care îi este frică. Va apela mereu la ajutorul tău.

8.Fă-i promisiuni și ține-te de ele. Astfel va ști că nu-i vor frânge inima decât cei care nu știu cât de specială este.

9.Învaț-o să lucruri pe care tu știi să le faci foarte bine.

10.Cere-i să te învețe lucruri pe care ea le știe și tu nu. Cu siguranță există.

Citește și: Lecție de viață: Lasă-ți fiica să spună 'nu'

11.Fă efortul să-i înțelegi intersele chiar dacă nu sunt pe placul tău. Va ști astfel că idiferent care este talentul ei- balet, artă sau wrestling cu băieții- este unul important.

12.Învaț-o că interesele ei sunt importante, indiferent care sunt acelea.

13.Nu-i spune fiicei tale ceea ce nu i-ai spune dacă ar fi băiat.

14.Când vine la tine cu o problemă nu o trimite repede la mama ei. Ascult-o! Va mai apela la sfaturile tale.

Citește și: Ce spun parintii si ce inteleg copiii

15.Nu discuta despre schimbările prin care trece corpul ei sau despre sexualitate cu dispreț. Dacă o vei face, îi va fi rușine de trupul ei și de ea însăși.

16.Nu vorbi despre trupul altor femei în termeni urâți sau jignitori. Te va asculta și se va examina pe sine pentru a vedea dacă nu este la fel.

17.Vorbește-i și despre femei puternice, nu doar despre bărbați puternici. Va deveni pentru ea un țel să ajungă o femeie puternică și va ști că are o șansă.

Citește și: Cele mai periculoase 3 cuvinte pe care le spunem baieteilor

18.Discută lucruri importante cu mama ei, în fața ei. Va ști că femeile au un cuvânt de spus într-o relație și va căuta pe cineva care să o aprecieze.

19.Nu face gluma cu arma pe care o vei avea în casă când va veni vremea să aibă un iubit. Prin astfel de glume nu-i arăți decât că nu ai încredere în judecata ei.

20.Ia măsuri împotriva nedreptății și ia-le apărarea celor defavorizați. Va percepe compasiunea ca pe un sentiment uman și va ști că nu este inferioară dacă simte asta.

21.Dacă vei fi un exemplu pentru ea, nu va fi nevoie să ai pușca pentru băieții răi. Ea singură își va dori pe cineva mai bun.

22.Dacă totuși în viața ei vor apărea și băieți răi, și sunt șanse mari să se întâmple asta, asigură-te că știe că-i vei fi alături, când va avea inimă frântă. Astfel se va întoarce la tine, nu la cel care a rănit-o.

23.Spune-i că singura persoană care este stăpână pe corpul ei este ea însăși.

24.Fă-i complimente ei și mamei ei cât de des poți.

25.Spune-i că o iubești. Amintește-i de gluma sau jocul vostru comun și când nu e lângă tine. Convinge-o de faptul că-i vei fi alături indiferent ce obstacole va întâlni în viață.

 

Sursa: dads.aplus.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie