Am o căsnicie plictisitoare și îmi place exact așa cum este

Primul gând când spui căsnicie plictisitoare este un cuplu de bătrâni care stau în casă și care, după decenii de căsnicie nu mai au ce-și spune.

Suntem de 18 ani împreună

Soțul meu îmi este iubit încă din facultate. Luna viitoare sărbătorim 13 ani de căsnicie, dar suntem împreună de 18 ani. Mai bine zis am fost împreună cu el jumătate din viața mea.

Faptul că suntem de 18 ani împreună înseamnă că știu totul despre el. Practic pot să spun eu în locul lui poveștile din copilărie. Știu că aliniază perfect crochetele de cartofi în tigaie înainte să le gătească.

Pot să-i comand cafeaua, exact pe gustul lui, oricând. Știe exact cum reacționez când greșește cuvintele încrucișate și când lasă mormanul de hârtii pe masa din bucătărie după ce citește corespondența.

Cum arată o căsnicie plictisitoare

Da, suntem complet predictibili. Unii ar putea spune despre noi că avem o căsnicie plictisitoare, eu spun că e vorba de confort.

Cu siguranță sunt multe avantaje în a avea o căsnicie plictisitoare. Iată-le pe favoritele mele:

Avem aceeași conversație în fiecare vineri seară

Este ceva de genul:

'Vrei să ne uităm la un film după ce adorm copiii?'

'Sigur, la ce film vrei să ne uităm?'

'Nu știu, tu ce film vrei?'

Începem să căutăm prin comedii romantice, una mai ciudată ca alta. Peste zece minute tot nu putem să ne decidem asupra unui film.

'Hai mai bine să ne mai uităm încă o dată la 'Teoria Bing Bang''

'Ok'

Asta facem în fiecare weekend. Nu contează la ce ajungem să ne uităm într-un final. Știu cu siguranță că vineri seara petrec timp de calitate cu soțul meu și ne giugiulim pe canapea.

Mereu dorimim pe aceeși parte a patului

Partea stângă a patului este domeniul meu. Am o ciudățenie- nu pot dormi față în față cu o persoană. Nu suport să-mi sufle în nas. Îmi place de asemenea ca eu să dorm pe partea stângă pentru că așa stau cu spatele la el și nu respir aerul lui deja respirat.

Faptul că în fiecare noapte dorm pe aceeși parte a patului și în aceeași poziție mă ajută să adorm mai repede și să mă odihnesc mai bine. Încă nu mi-am revenit din oboseala acumulată în timp ce copiii mei nu dormeau noaptea.

Un avantaj în plus este faptul că ușa camarei este foarte aproape de partea dreaptă a patului, acolo unde doarme el. Ghiciți pe cine văd copiii prima dată când intră și pe cine trezesc prima dată. Mulțumesc, tati!

Stăm unul lângă celălalt fără să scoatem o vorbă

El este obsedat de 'Monument Valley' , iar eu încerc din răsputeri pentru a nu știu câta oară să trec de nivelul 487 de la Farm Heroes Saga. Stăm în liniște- exceptând momentele când ne bucurăm de vreo victorie. Cât de plictisitor și previzibil poate să fie asta? Nici măcar un cuvânt nu schimbăm.

După atâția ani împreună am învățat că nu trebuie întotdeauna să vorbim
Cu locurile noastre de muncă și activitățile cu copiii, suntem mulțumim să stăm unul lângă celălalt liniștiți. Acesta este timpul în care ne relaxăm și nu avem nevoie să ne punem creierul la treabă, nu nu gândim la responsabilități, nici măcar nu ne batem capul cu o conversație.

Ne cunoaștem atât de bine încât putem să comunicăm și fără cuvinte
Când intră pe ușă poate să-și dea seama ce stare am dintr-o simplă privire. Așa că atunci când am o zi obositoare, el imediat ia copiii și se joacă împreună pentru ca eu să pot avea o mică pauză. Când văd că-i sclipesc ochii, pun cartea sau telefonul jos și sunt ochi și urechi la vestea bună pe care mi-o va da.

Plictiseala este bună

Începând de astăzi propun să eliminăm cuvântul 'plictiseală' din relațiile noastre. Mai bine să-l înlocuim cu 'confort' sau 'liniște'. Zic să sărbătorim faptul că ne cunoaștem soții atât de bine încât ne simțim bine să fim noi înșine, indiferent cât de plictisitor ar putea părea asta pentru cineva de afară.

Sursă babble.com
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie