Cand vine Mos Nicolae 2017

Sarbatorile de Iarna, o bucurie pentru cei mici si cei mari deopotriva, incep de pe 30 noiembrie. Prima bucurie a celor mici este insa momentul cand vine Mos Nicolae, iar copiii gasesc in ghetute dulciuri si jucarii, in functie de cat de cuminti au fost in timpul anului.

Cand vine Mos Nicolae sa puna cadouri in ghetute

Mos Nicolae, un var mai indepartat de-al lui Mos Craciun, va sosi si in 2017 tot in noaptea de 5 spre 6 decembrie si va lasa cadourile in ghetutele copiilor cuminti.
Copiii mai nazdravani, care il vor pandi sa il prinda pe Mos Nicolae, vor avea insa parte de o mica dezamagire.
Spre deosebire de Mos Craciun, care obisnuieste sa se arate foarte des, Mos Nicolae e o enigma ce apare cu cadouri pe nevazute. El nu a fost zarit vreodata de catre oameni.

Legenda lui Mos Nicolae

In urma cu multi ani, a existat un baiat pe nume Nicolae. El mostenise o avere mare, insa nu stia ce sa faca cu ea.
Din dorinta de ai ajuta pe cei mai putin norocosi, Nicolae a inceput sa indeplineasca dorintele altora.
Insa din cauza ca majoritatea erau oameni mandri, si nu le era usor sa accepte cadouri din mila, Nicolae a inceput sa le lase cadourile in secret, ce variau de la mancare si haine, pana la pungute cu bani.
De atunci, traditia s-a pastrat: In fiecare an, in luna Decembrie, Mos Nicolae rasplateste toti copiii care au fost buni pe parcursul anului, lasandu-le in secret cadouri.

Mos Nicolae aduce cadouri in ghetute

Nu este insa suficient ca cei mici sa fie cuminti, pentru ca Mos Nicolae sa vina. E nevoie si ca ei sa isi lustruiasca bine ghetutele in seara de dinaintea sosirii Mosului.
Daca au fost cuminti in timpul anului si si-au lustruit constincios ghetutele, copiii au toate sansele ca Mos Nicolae sa le lase dulciuri, fructe si poate chiar o jucarie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie