Cat de des se spala prosoapele copiilor

Poate ca si voi v-ati pus aceasta intrebare, iar acum specialistii ne ofera si un raspuns la intrebarea cat de des se spala prosoapele.

De ce trebuie sa spalam prosoapele

Sunt destule persoane pe care aceasta intrebare le macina. De ce trebuie sa spalam prosoapele daca le folosim dupa ce ne-am spalat? Raspunsul este unul simplu insa de-a dreptul surprizator.

Se pare ca de la baie nu iesim atat de curati precum ne-am astepta. In plus, pe prosoape se aseaza celule moarte, saliva, secretii din zona vaginala sau anala si, pentru ca stau in baie unde mediul este intunecat si umed, acestea dezvolta bacterii si ciuperci, iar microbii se imnultesc rapid pentru ca au un mediu „propice”.

Specialistii in microbilogie avertizeaza ca nu trebuie sa folosim un prosop mai mult de 3 ori si sub nicio forma sa nu impartim acelasi prosop cu altcineva.

Cat de des se spala prosoapele

Cat de des se spala prosoapele copiilor

Astfel ca la intrebarea cat de des schimbam prosoapele, raspunsul este unul simplu: dupa 3 utilizari.

In plus, se recomanda spalarea prosoapelor la temperaturi inalte si se usuca de preferinta la aer curat.

Prosoapele pe care copiii le folosesc pentru a-si sterge mainile trebuie schimbate mai des, cam o data la 2 zile pentru ca sunt folosite mult mai des. Si acestea trebuie trecute prin acelasi proces de spalare la temperaturi inalte.

Surse: dailypost.co.uk; rd.com; huffingtonpost.com
Foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau