Ce spune culoarea ochilor despre copilul tău

Ochii sunt oglinda sufletului, spune o vorbă din bătrâni.

Se pare că aceasta nu este numai o simplă zicală, ci s-a dovedit științific că personalitatea unei persoane sau, mai exact, numite trăsături de caracter pt fi influențate de culoarea ochilor.

Cercetătorii susțin că, așa cum nu există două amprente identice, așa nu există nici două persoane cu ochii de culoare identică. Fiecare persoană are o nunață sau anumite particularităț ce o fac unică și din punct de vedere al culorii ochilor.

La naștere, micuții nu au încă o culoare bine definită a ochilor, aceasta formându-se cel mai probabil în jurul vârstei de șase luni, poate chiar un an.

Ba, mai mult, cercetătorii susțin că ochii unui copil și chiar cei ai unui adult își pot schimba nuanța de-a lungul vieții pentru că pigmentul care îi colorează nu este secretat în permanență de organism. Așadar, se poate ca un copil până la o anumită vârstă să, poate chiar până la vârsta maturității să fie albaștri, ca mai apoi să se transforme într-unii verzi sau gri.La fel, niște ochi căprui se pot transforma în ochi verzi sau verzi-căprui.

Așadar, culoarea ochilor unui copil se poate schimba la maturitate, dar fiecare culoare a ochilor are anume caracteristici din punct de vedere al personalității.

Iată care sunt acestea:

Copiii cu ochii negri

Micuții cu ochii negri sunt foarte dinamici, plini de viață, temperamentali. Pot fi destul de impulsivi și mereu în căutarea aventurilor și a pericolelor. Sunt niște copii care necesită o atenție deosebită pentru că sunt tot timpul tentați de lucruri care le-ar putea face rău. Nu suportă să li se spună ce să facă, sunt destul de pretențioși și foarte secretoși.

Copiii cu ochii căprui închis

Copii cu ochi căprui în nuanță mai închisă sunt foarte veseli, plini de viață și cordiali. Aceștia sunt serioși atunci când li se cere acest lucru, au simțul lucrurilor parctice. Sunt mereu dornici de noi prieteni, sunt persoane atractive. Sunt loiali și devotați familiei și le place să le ridice moralul celor pe care îi vede supărați. Sunt afectuoși și foarte pupăcioși.

Copiii cu ochii căprui deschis sau culoarea alunei

Sunt foarte determinați încă de mici, au o imaginație bogată, le place să se aventureze și să descopere mereu lucruri noi, fără să țină cont de pericole. Le place să-și asume riscuri, chiar dacă li se spune clar că nu ar fi bine să facă un anume lucru. Sunt foarte curajoși, le place să-și asume responasibilități, dar de multe ori pot fi și foarte egoiști.

Copiii cu ochii verzi

Copiii cu ochi verzi sunt cei mai imprevizibili. Le place să fie lăsați să se descurce singuri. Sunt destul de răbdători. Sunt foarte originali în tot ceea ce fac, au o dorință de a crea, sunt foarte inteligenți și reușesc să se concentreze atunci când au o activitate care le place. Le place foarte mult libertatea. Copiii cu ochii verzi sunt cei mai veseli dintre toți copiii.

Copiii cu ochii albaștri

Copiii cu ochii albaștri sunt incredibil de sinceri și sentimentali. Au un caracter luminos și sunt mai mereu cu zâmbetul pe buze. Cu toate acestea pot deveni tare ranchiunoși dacă ceva nu le este pe plac. Le place foarte mult rutina și le place să creadă că pot face toate lucrurile singuri.

Copiii cu ochi gri

Copiii cu ochi gri sunt poate cei mai cuminți și mai liniștți copii. Le place să aștepte mai mult de la părinți și ei să facă pe cât posibil mai puțin. Micuții cu ochi gri tind să fie curajoși, dar sensibilitatea lor nu-i ajută prea tare, așa că se pot speria și foarte repede de anumite lucruri. Sunt destul de încăpățânați și cu greu le intri în voie atunci când nu le faci pe plac.

Surse:  babymed.com; hubpages.com; medindia.net;
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau