Ce sunt exercitiile Kegel. Cum se fac si cu ce te ajuta

Exercitiile Kegel te pot ajuta sa controlezi si sa previi probleme precum incontinenta urinara sau ruptura de perineu si consecintele neplacute ale acestora.

Exercitiile kegel intaresc musculatura pelviana, ce sustine uterul, vezica, intestinul subtire si intestinul gros, si sunt foarte indicate femeilor insarcinate, dar nu numai. Partea buna este ca nu e necesar sa aloci timp acestor exercitii, deoarece ele pot fi facute oriunde si oricand.

De ce e important sa faci exercitiile Kegel

Slabirea musculaturii pelviene poate fi rezultatul multor factori, precum sarcina, nasterea, interventii chirurgicale, avansarea in varsta sau fortarea din cauze precum constipatia sau o tuse cronica.

Vei observa beneficiile exercitiilor Kegel in mod deosebit daca pierzi stropi de urina cand tusesti, razi sau stranuti sau daca simti nevoia de a  urina imediat ce ai mers la toaleta.

Cum faci exercitiile Kegel

  1. Identifica muschii pelvieni

Pentru a identifica muschii pelvieni, intrerupe urinarea voluntar. Daca reusesti, inseamna ca tocmai ai incordat musculatura pelviana.

  1. Perfectioneaza-ti tehnica

Poti face aceste exercitii oriunde, chiar si in timp ce muncesti sau te uiti la un film. Pentru rezultate mai bune, incearca sa contracti musculatura pentru 5 secunde, apoi sa o relaxezi pentru alte 5. Repeta exercitiul de mai multe ori la rand , apoi treptat incearca sa inlocuiesti intervalul de timp cu 10 secunde.

  1. Invata sa controlezi grupele de muschi

Incearca sa nu incordezi odata cu musculatura pelviana si muschii abdomenului sau fesele. Totodata, nu uita sa respiri normal in timpul exercitiilor.

  1. Repeta exercitiile Kegel de 3 ori pe zi

Pentru rezultate optime, repeta exericiile Kegel de minim 3 ori pe zi, in runde de cate 10 secunde.

Important:

Nu iti face un obicei din a folosi exercitiile Kegel pentru a intrerupe jetul de urina. Daca faci exercitiile in timpul urinarii, acest lucru poate duce la o golire incompleta a vezicii urinare, ceea ce creste riscul aparitiei de infectii urinare.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate