Ce tip de termometru sa alegi pentru copilul tau

Majoritatea copiilor se imbolnavesc o data sau mai des in primul an de viata, iar cel mai greu e sa depistezi simptomele din timp, caci cel mic nu poate comunica ce il deranjeaza. Iata ce tip de termometru sa alegi pentru copilul tau, care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de termometru.

In primul rand, e bine sa retii ca temperatura poate fi luata cu un termometru clasic sau digital in 3 moduri:

Termometru folosit rectal

E cel mai precis mod de a lua temperatura, motiv pentru care e si cel mai folosit in cazul bebelusilor. In plus, acestora nu le poti controla miscarile si nu ii poti forta sa tina un termometru in gura sau la subrat, asa cum un adult il poate tine.

Termometrul folosit oral

Urmatorul mod de a masura temperatura, ca precizie, este termometrul folosit oral. De la sine inteles ca acest mod de a masura temperatura copiilor nu este compatibil cu niciun altul. Cu alte cuvinte, daca vrei sa-i masori temperatura oral, asigura-te ca termometrul respectiv este pastrat strict pentru acest scop.

Termometru folosit axilar

In cazul copiilor mai mari, si mai ales in situatiile in care precizia nu e atat de importanta, il poti pune pe cel mic sa stranga axila in jurul termometrului pentru o masuratoare deloc neplacuta si usoara.

In plus fata de aceste moduri de utilizare a termometrelor clasice si digitale, exista si:

Termometrul de frunte

Aici exista din nou mai multe optiuni, in functie de nevoi si de buzunare, desigur.
Poti achizitiona pentru bebelusul tau un termometru de tip plasture, ce se lipeste pe fruntea celui mic.
Totodata, tot pentru frunte este si termometrul pe baza de infrarosu, care detecteaza rapid temperatura celui mic la contactul cu tampla sau fruntea, pentru cateva secunde.

Termometrul de ureche

Termometrele de ureche sunt la fel de putin invazive ca si cele de frunte. Se plaseaza in urechea copilului si dau un rezultat de o acuratete medie pentru copiii cu varsta de peste un an. Urechile unui copil pana in aceasta varsta pot fi prea mici pentru acest termometru.
Poate fi insa mai greu de folosit, deoarece trebuie asezat intr-un anume unghi pentru o detectare corecta.

Termometrul de tip suzeta

Exista totodata si un tip de termometru ce poate parea perfect pentru parinti, deoarece vine incorporat intr-o suzeta.
Desi sunt poate cel mai usor de folosit termometre, nu sunt recomandate de multi doctori, deoarece pot avea abateri mari.

Citeste si: Are febră – ce să faci și ce nu!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul