Cele mai bune pozitii sexuale pentru a ramane insarcinata

Fiecare cuplu si fiecare persoana are o pozitie preferata si e ceva absolut firesc, insa atunci cand vorbim despre cele mai bune pozitii sexuale pentru a ramane insarcinata, lucrurile se schimba.

Pe masura ce stresul si presiunea vietii de zi cu zi cresc, cuplurile amana din ce in ce mai mult momentul in care vor sa isi intemeieze o familie, astfel ca, in ultimii 20 de ani, problemele de fertilitate au crescut dramatic, ajungand la cifre ingrijoratoare: unul din patru cupluri care incearca sa conceapa un copil are probeleme de fertilitate.

Sunt o multitudine de lucruri pe care cuplurile aflate in lupta cu infertiltatea le pot face, precum imbunatatirea dietei, renuntarea la alcool si tutun, dar si reducerea consumului de cofeina, insa specialistul in fertilitate, Dr. Marilyn Glenville sustine ca pozitia aleasa in timpul actului sexual dar si dupa, poate influenta semnificativ sansele de a ramane insarcinata.

Motivul sta in trecerea spermei in vagin si catre trompele uterine, astfel ca cea mai indicata pozitie pentru a obtine o sarcina, este pozitia misionarului, in care barbatul sa stea deasupra, insa Dr. Marilyn Glenville atrage atentia ca nu exista studii stiintifice care sa sustina aceasta teorie.

Justificarea acestei pozitii ar fi ca permite o penetrare mai adanca astfel ca sperma este ejaculata mult mai aproape de colul uterin, ceea ce permite celulelor spermei un start bun. Cu cat sperma este mai aproape de ovulele care sunt localizate in trompele uterine, cu atat sansele de fertilizare sunt mai mari.

Dr. Marilyn Glenville, adauga ca, in mod logic, orice pozitie care este contra-gravitatiei, precum cea in care femeia sta deasupra sau in care ambii parteneri stau in picioare, impiedica sperma sa ajunga la ovulele ce trebuie fecundate.

O alta pozitie recomandata de Dr. Marilyn Glenville, este cea in care barbatul isi penetreaza partenera din spate, iar aceasta sta in genunghi in fata sa, cu fundul ridicat mai sus decat nivelul capului, fiind vorba in acest caz de unghiul de penetrare care faciliteaza conceptia.

Pentru cuplurile care prefera actul sexual in pozitia „lingurii” Dr. Marilyn Glenville, are vesti proaste pentru ca aceasta pozitie nu ajuta deloc la obtinerea unei sarcini, din cauza unghiului de penetrare care nu este suficient de adanc.

Singura exceptie de la aceasta pozitie, este pentru cazul in care femeia are uter retrovers, caz in care, recomandata, pe langa aceasta pozitie, este si cea in care femeia sta deasurpa.

Expertii declara, de asemenea, ca pe langa pozitia in care alegeti sa aveti un act sexual, conteaza foarte mult pentru fertilitate si posibilitatea femeii de a avea orgasm.

Doi biologi in Anglia, au descoperit ca atunci cand o femeie are orgasm, oricand intr-un interval de la 1 minut pana la 45 de minute dupa ce partenerul a ejaculat, aceasta retine mult mai multa sperma, decat dupa un act sexual in care nu a avut orgasm.

In plus, cercetarile biologilor, au indicat ca acele contractii musculare puternice asociate cu orgasmul, creeeaza un vacum partial, care ajuta absorbtia spermei din vagin in colul uterin, unde este mai bine pozitionata pentru a putea ajunge la ovule.

Dr. Marilyn Glenville, a adaugat faptul ca psihologii evolutionisti sugereaza ca in trecut, orgasmul avea un scop bine definit (la nivel incostient) in favoarea barbatului cu care femeia isi dorea un copil, astfel ca femeia avea orgasm cu un singur barbat cu care isi dorea sa aiba un copil si nu cu orice barbat. Insa, este importantd e retinut ca o femeie nu are nevoie de orgasm pentru a concepe un copil.

Sursa: dailymail.co.uk
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate