Cele mai rele lucruri pe care o moașă le-a auzit în sala de nașteri

În momentul în care o femeie intră în travaliu și ajunge în sala de nașteri nu mai poate fi foarte atentă la ce se întâmplă în jurul ei pentru că este cel mai important moment din viață și se concentrează asupra lui.

Acest lucru nu este valabil și pentru personalul medical care este obișnuit cu nașterile și pentru care totul devine, la un moment, dat o rutină.

O moașă a dezvăluit unele dintre cele mai rele sau mai ciudate lucruri pe care le-a auzit în sala de travaliu și de nașteri, lucruri care chiar și pe ea au uimit-o, în ciuda experienței acumulate.

'Fă o cusătură în plus'- Asta a fost rugămintea unui tată către medicul care o cosea pe soția lui după epiziotomie.

'A fost prima dată când nu m-am putut abține și mi-am dat ochii peste cap. Îmi venea să-l întreb ‘și cam cât de mică ar trebui să o facă medicul?', spune asistenta.

'Dacă îmi puneți sondă urinară, mai are copilul pe unde să iasă?' – În mod uimitor această întrebare a fost pusă de o mulțime de femei care, cu siguranță, nu au dat pe la ora de anatomie.

'Sunt singurul care îi poate suge'– Asta i-a spus un proaspăt tată soției sale, pentru că nu voia ca micuțul să sugă la sân. 'A fost pentru prima dată când am vrut să lovesc pe cineva. În cap', spune moașa.

'E ditamai spațiul aici' – A fost replica unui medic care vorbea cu viitoarea mămică în timpul examenului vaginal. De ca și cum ea ar fi vrut ca întreaga cameră, plină cu medici, asistente, viitoare mame, viitori tați, să audă că ea are un vagin suficient de mare încât să iasă prin el un copil de patru kilograme. Poate ar fi putut spune 'trupurile noastre sunt capabile de lucruri uimitoare'.

'Acum ai un vagianus'- Da, asta a fost replica unui medic care încerca să-i spună proaspetei mămici cât de gravă era lacerația în urma nașterii. Nu s-a gândit nici măcar o clipă ce efect ar putea avea asupra femeii.

'Oh, are o puță mică, exact ca tatăl lui'- Asta i-a spus unei proaspete mămicii soacra ei, încântată la maxim de nepoțelul care tocmai venise pe lume. Așa cum era de așteptat, toată lumea a râs în hohote. Mai puțin tatăl.

'Prietenul meu m-a verificat și a zis că m-am dilatat' – A spus o femeie care și-a lăsat iubitul să exploreze mai mult decât era cazul. Și clar el știa cât de dilatată este din experiența lui ca ospătar la cafenea.

'Miroși exact ca păsărica mamei tale'- A fost remarca uluitoare a unei bunicii care vorbea cu nou-născutul.

'Bunicule, acum poți face poze' – I-a spus una dintre moașe bărbatului care aștepta nașterea. Nimic nelalocul lui, doar că acesta era soțul proaspetei mămicii, nu tatăl ei.

Sursa: huffingtonpost.com
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere