Copiii se nasc inocenti

Cand te uiti prima data in ochii unui copil vezi curiozitate si bucurie, nu vezi capacitatea de minti, rautate sau egoism.

Daca te gandesti la aceste lucruri, iti va fi clar ca momentul in care copilul tau va avea un comportament inadevcat, va fi rautacios sa egoist, acesta va aparea din cauza circumstantelor, nu din cauza lui, pentru ca cei mici se nasc inocenti, iar responsabilitatea parintilor este a proteja aceasta inocenta si bucurie cu are se nasc copiii.

Copiii se nasc inocenti si tot ce isi doresc este sa fie iubiti, sa invete, sa exploreze si sa fie de ajutor. Parintii care nu pot sa vada aceste lucruri vor pierde momente pretioase din viata copiilor lor pentru ca nu vor avea incredere in ei. In schimb, ii vor percepe ca niste copii cu defecte si se vor concentra in mod constant, sa corecteze ceea ce ei percep ca fiind defecte, in loc sa se bucure de minunea din viata lor. Astfel ca din acel moment, atentia va fi indreptata spre corectarea comportamentului nu spre relatia parinte-copil.

Atitudinea parintelui este esentiala in determinarea relatiei pe care o va avea cu copilul.Nu este nimic mai trist decat un parinte care nu vede bunatatea si inocenta inascute ale propriului copil si astfel ca foloseste pedepsele pentru a-l corecta si a-l aduce „pe drumul bun”.

Copilul care, in aceste conditii, va fi pedepsit, va oferi un raspuns emotional (asa cum este firesc) plin de furie si dorinta de razbunare, astfel ca parintele se vede nevoit si indreptatit sa continue sa il pedepseasca din ce in ce mai aspru si percepe copilul, in final, ca pe un inamic.

In schimb, parintii care vad in copiii lor dragostea, curiozitatea, inocenta si bucuria, se vor bucura pe deplin de ei si vor cauta sa intareasca relatia cu copiii si sa le aduca si mai multa bucurie. Acest gen de atitudine este exceptional de benefica pentru ca dragostea necesita dragoste si ofera dragoste. Astfel, copilul va raspunde la dragostea parintilor oferindu-le dragoste si incredere.

Ce vad parintii in ochii copiilor determina natura relatiei lor, fie o legatura bazata pe iubire si incredere, fie o lupta continua pentru putere si corectarea comportamenului care nu va fi benefica nimanui.

Tu ce vezi in ochii copilului tau?

Sursa: naturalchild.org
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau