Un copil de patru ani avea cancer, dar medicii i-au spus că este constipat. Gestul emoționant al mamei

Legătura dintre mamă și copil este unică și foarte puternică. Kerrie Sunderland, de 35 de ani, mamă a doi copii, a simțit că este ceva în neregulă în momentul în care băiețelul ei a fost diagnosticat greșit și medicii i-au spus că este vorba despre o banală constipație.

Mama și-a dus băiatul de patru ani la medic pentru că avea stomacul umflat și dureri destul de mari. În momentul în care micuțul s-a plâns de dureri puternice și se chircea pur și simplu, mama a decis să-l ducă de urgență la spital.

După ce medicul care l-a văzut pe Connor, micuțul de patru ani, a pus mai mult întrebări despre alimentele pe care acesta le mâncase în ultima perioadă, i-a spus mamei că băiatul este constipat și i-a prescris laxative pentru a scăpa de dureri.

După câteva săptămâni de tramatemnt, durerile lui Connor au devenit tot mai puternice. Convinsă că este vorba de ceva mult mai grav decât o simplă constipație, mama și-a dus copilul de urgență la un alt spital.

După mai multe ore în care a fost supus la diferite analize și i s-au făcut ecografii, medicii le-au spus părinților că micuțul avea o formă rară de limfom Burkitt, un cancer la nivelul sistemului limfatic, și trebuie să facă de urgență chemoterapie.

În momentul în care au fost anunțați că băiețelul lor au cancer , părinții au avut un șoc. Se gândeau încontinuu ce au făcut greșit de s-a ajuns la o astfel boală cruntă. Micuțul a fost imediat băgat la chemoterapie, boala lui fiind deja în gradul trei.

'Cea mai grea parte pentru el a constat în faptul că l-am scos din rutina de zi cu zi, nu s-a mai dus deloc la grădiniță și a stat luni de zile departe de prietenii lui apropiați. Nu puteam decât să stăm și să observăm cum corpul lui micuț încerca să reziste tratamentului acela dur, chemotarepiei. Părul îi căzuse și avea o mulțime de tuburi peste tot', a povestit mama dărâmată.

Pentru a nu se mai simți așa de rău copilul ei, mama, care lucra într-un loc public și pentru care imaginea era destul de importantă, a decis să se radă și ea în cap pentru a-l susține pe micuț.

'Am simțit că trebuie să fac ceva pentru ca el, micuțul Connnor să nu simtă că luptă singur cu toată boala aceea necruțătoare', a mai spus mama.

Părinții au trecut prin clipe teribile, pentru că în timpul în care Connor fost spitalizat, au făcut cu rândul, fiecare dintre ei stând câte 24 de ore cu micuțul în spital. Mai mult, în timpul ăste ai au fost nevoiți să meargă și la muncă și să aibă grijă și de cel de-al doilea copil. Erau deja epuizați.

'Era totul extrem de epuizant, dar copilul nostru era tot ce conta. Pentru că mi-am dat seama că așa nu se mai poate și că am nevoie să fiu cu copilul tot timpul, am sunat la muncă și le-am spus că nu am cum să fac față. Le-am spus pentru prima dată că băiețelul meu are cancer. Au fost înțelegători și mi-au spus să mă întorc când totul va fi bine', povestește mama.

Din fericire, tratamentul dur la care a fost supus micuțul a dat rezultate și, după luni de zile de spitalizare, starea lui s-a îmbunătățit.

'Mi-am dat seama că se simte mai bine în momentul în care mi-a spus zâmbind că vrea să meargă din nou la grădiniță', spune mama.

După ce l-au externat, în drumul spre casă, Connor a ținut neapărat să treacă să-și vadă colegii și prietenii. În timp ce mama a stat de vorbă cu educatoarele, copiii i-au pus tot felul de întrebări lui Connor și toți știau cât de curajos fusese.

Totuși, în ciuda faptului că se simțea mai bine și boala este în remisiune, micuțul este în continuare nevoit să meargă la tratament o dată la șase săptămâni.

Ce este limfomul Burkitt

Limfomul Burkitt este o formă rară și agresivă de limfom. Afectează limfocitele, care sunt prezente în sânge și în glandele limfatice. În acesastă boală limfocitele cred într-un mod ce nu poate fi controlat. Astfel, pacienții care suferă de această boală prezintă noduli limfatici.

Dacă acești nodului se dezvoltă la nivelul gâtului sau pieptului, pacientul are mare dificultăți în a respira și a înghiți. Dacă apar la nivelul stomacului, apar crampe, umflături, grețuri și diaree.

Sursă: dailymail.co.uk
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie