Criza de imunoglobulina din spitale a impins un adolecent catre sinucidere

Intr-un interviu acordat postului Europa FM, medicul pediatru imunolog Alexis Cochino a izbucnit in lacrimi, spunand ca viata a cca 100 de copii din Romania este in mare pericol din cauza lipsei de imunoglobulina. Unul dintre adolescenti a incercat chiar sa-si ia viata.

Criza de imunoglobulina din spitale a impins un adolecent catre sinucidere

Disperarea a atins cote maxime, pe fondul lipsei de imunoglobulina, iar consecintele nu au intarziat sa apara.
Un adolescent a incercat sa se sinucida si un altul are ganduri similare. Medicul pediatru a explicat pentru postul de radio cat de grava este situatia:

Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău (în lacrimi), cam asta e situația în pediatrie.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a fost convocat de urgenta la Palatul Victoria in aceasta dimineata de catre Mihai Todose pentru a discuta pe marginea subiectului.

Pana in prezent, criza de imunoglobulina a facut deja o victima, unde o femeie din Alba a murit din lipsa medicamentului.

Ministrul Sanatatii a postat luni, pe 4 decembrie, un text in care promite ca 2200 de flacoane de Pentaglobin sunt in drum catre spitalele din tara, ce vor fi urmate de alte transe, care vor sosi in saptamanile urmatoare.

Sursa imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau