Cum alegi caruciorul

In primul an, vei avea nevoie de el cam in fiecare zi. De aceea, e important cum alegi caruciorul, deoarece el trebuie sa se potriveasca stilului tau de viata!

STIAI CA multi parinti folosesc caruciorul ca spatiu de depozitare? Acest lucru este periculos – caruciorul este proiectat sa reziste la anumite greutati si tensiuni, iar daca e folosit ca depozit, se poate strica. 

SIGURANTA este unul dintre criteriile de care sa tinem cont in alegerea unui carucior. Un ham (de preferinta in cinci puncte) este indispensabil, si ar fi si mai bine daca l-ati folosi. Fermoarele, capsele, snururile nu ar trebui sa existe in interiorul caruciorului. Inainte de a cumpara caruciorul, mergi cu el prin magazin, incearca sa iei curbe, verifica manevrabilitatea, eventual plasand pe post de bebelus o greutate (geanta mare).

CAND PROBEZI un carucior in ma­ga­­­­­­­­zin, verifica-i neaparat dimensiunile si greu­ta­­­­­tea – eu am fost foarte incantata de caruciorul cum­parat, pana cand am constatat ca nu incape in lift in nicio varianta care sa permita copilului sa stea in el, drept care trebuia sa tin copilul in brate si, in acelasi timp, sa imping cumva pe diagonala caru­ciorul si sa-l sustin cu piciorul, iar 5 minute imi erau necesare doar pentru a inchide usa de la lift.

ANOTIMPUL in care cumperi caruciorul te poate pacali. Daca il cumperi vara, tinzi sa ignori dotarile de iarna – o invelitoare groasa, detasabila este necesara atunci cand tempera­turile sunt scazute si vantul sufla tare. In ceea ce priveste aparatorile pentru ploaie, care acopera spatiul in care sta copilul, unii parinti le considera nece­sare, altii au senzatia ca cel mic nu are suficient aer sub bula de plastic care, ce-i drept, il protejeaza de intemperii.

Cateva intrebari la care sa raspunzi inainte de a cumpara:

Sport, usoare, clasice, de tip landou, de tip jogging (pe trei roti), de calatorie (care au gata incorporat scaunul de masina) – de unde stii ce sa alegi pentru copilul tau? Oferta variata are avantajele ei, insa te poti pierde repede in acest labirint al carucioarelor-minune. Pentru a alege caru­ci­o­­rul potrivit, trebuie sa-ti ras­punzi la cateva intrebari.

  • Cine va fi beneficiarul? Un nou-nascut sau un copil mai mare? Un copil sau gemeni? etc.
  • Unde il veti folosi? Pe drumuri accidentate, strazi infundate, unde se lucreaza etc., va fi de folos un carucior cu roti groase si mari, care sa amortizeze socurile provocate de gropi si alte obstacole intalnite, in timp ce pe suprafete plane, asfalt bine intretinut etc., un carucior usor, cu roti de diametru mic, este de preferat.
  • Cat de des il veti folosi? Alegi un tip de carucior daca aveti masina si calatoriti mult cu cel mic, fiind necesar sa tot pliati caruciorul, si alt tip daca mergeti mult pe jos.
  • Unde il depozitati? Il puteti lasa  undeva in hol, fara sa in­­­curce circu­­latia, sau trebuie sa il stran­­­­­­geti de fiecare data?
  • Ce buget puteti aloca pentru un carucior? Incercati sa cumparati de la inceput acel carucior care   in­­­­­deplineste cerintele voastre.

Text: Arhiva Edipresse; Foto: SHUTTERSTOCK.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire