Cum si-a pierdut un bebelus vederea din cauza unei fotografii

Unul dintre cititorii nostri, Ovidiu Huiban, fotograf de meserie, ne-a adus la cunostinta cazul unui bebelus care si-a pierdut complet vederea la unul din ochi din cauza unei fotografii.

Iata ce am aflat despre acest caz: conform dailymail.co.uk, bebelusul in varsta de 3 luni a ramas orb de un ochi dupa ce un prieten al familiei i-a facut o poza, de aproape, fara sa scoata blitul.

Medicii au declarat ca bebelusul a suferit rani ce nu pot fi vindecate din cauza blitului care a fost tinut la mai putin de 20 de cm de fata sa.

Conform society.people.com.cn, parintii au observat ca ceva nu este in regula cu vederea bebelusului lor dupa ce poza a fost facuta.

Dupa acest incident, vederea bebelusului a fost redusa la ochiul sau stang iar la ochiul drept s-a instalat orbirea. Ranile suferite sunt foarte grave iar pierderea vederii este permenenta, deoarece nu se poate face nimic din punct de vedere chirurgical.

Blitul a afectat celulele din macula, care este partea ochiului in care sunt focusate razele de lumina. Leziunile la nivelul maculei pot duce la pierderea vederii centrale, cea care permite oamenilor sa vada in fata.

Macula nu este complet dezvoltata la copiii de pana in 4 ani, ceea ce inseamna ca cei mici sunt foarte sensibili la luminile puternice.

Expertii sunt de parere ca, desii bebelusii inchid ochii cand sunt expusi la lumina, din reflex, sunt suficiente doar cateva milisecunde a lumina puternica sa provoace leziuni permanente.

Sursa: dailymail.co.uk
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul