Cum știi că are Giardia

Îl doare burtica, trage mai mereu vânturi? E posibil să nu fie alimentația de vină, ci Giardia. Uite care sunt simptomele care indică faptul că cel mic are Giardia.

Durerile de burtică, vărsăturile și balonarea sunt simptome asociate în mod frecvent cu Giardia, dar nu la toți copiii sunt prezente sau nu toți copiii pot spune ce îi deranjează, ia rpe de altă parte aceste simptome ale infecției parazitare se pot manifesta cu intermitență, caz n care părinții nu le pot asocia imediat cu Giardoza și le pun pe seama unor intoleranțe alimentare. Există însă și alte simptome mai subtile, dar care trebuie să te pună pe gânduril Deficitul de creștere și stagnarea în greutate sunt și ele două semne că cel mic este infectat cu Giardia.

Multiplicarea parazitului în intestin modifică întregul proces de digestie și scade capacitatea organismului de a absorbi nutrienți

Cum se infectează cu Giardia

În colectivități, parazitul este foarte răspândit și se ia repede – prin contactul direct mână-gură. Regulile de igienă sunt extrem de importante, dar la grădi, prea puțini dintre micuți sunt supravegheață dacă se spală într-adevăr pe mâini. La fel de ușor se poate îmbolnăvi cel mic dacă persoanele care se ocupă de pregătirea mesei sunt infectate Perioada de incubare durează în medie 7-10 zile, dar copilul poate să nu prezinte simptome și o lună după infectare sau chiar poate să nu prezinte simptome deloc – ceea ce nu înseamnă că nu este contagios.

Cum poți să tratezi

Testele coproparazitologice nu sunt întotdeauna concludente, iar medicamentele care se prescriu ân cadrul tratamentului pentru Giardia sunt toxice pentru ficat. Medicina naturistă îți oferă câteva remedii alternative care îl scapă pe cel mic de paraziți și au și un rol profilactiv.

Pentru a-l feri pe copil de infectarea cu Giardia, în afara măsurilor de igienă pe care trebuie să i le predai (iar el ar trebui să le respecte), poți să-i administrezi ulei esențial de busuioc.  Poți să-i pui 3 picături de ulei esențial de busuioc, pe bucățică de pâine sau un biscuite, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Cura durează 21 de zile și, dacă mai este cazul, după efectuarea testelor corpoparazitologice, tratamentul se poate relua, după o pauză de 10 zile. Înainte de a administra însă uleiul întreabă medicul pediatru. Uleiul din semințe de dovleac are și el un efect antiparazitar, funcționând și împotriva limbricilor, dar și a Giardiei sau teniei.

Uleiul de oregano (cunoscut pentru proprietățile lui antibacteriene și folosit ca remediu împotriva infecțiilor cu Klebsiella sau Stafiloculul auriu) este și un puternic efect antiparazitar și îl scapă pe cel mic de Giardia.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul