Cum tratezi incontinența urinară

Ți se poate întâmpla când alergi, când strănuți, când râzi zgomotos – te scapi puțin pe tine, involuntar. Nu dispera – incontinența urinară se poate trata mai ușor decât crezi.

 

Incontinența urinară afectează femei, bărbați și copii deopotrivă, dar cel mai des femeile sunt deranjate de această prolemă, în special dacă au trecut printr-o sarcină și o naștere.

Incontinența urinară apare cel mai adesea ca o consecință a slăbirii mușchior pelvini, după naștere.Pierderea involuntară de urină cauzată de o afecțiune urinară – inflamație, infecție, reacție la un tratament se tratează simptomatic, la recomandarea ginecologului, uroologului sau neurologului, după caz.

Cum tratezi incontinența urinară

Pentru că cel mai frecvent cauza este slăbirea mușcilor pelvini, exercițiile specifice Kegel, te pot ajuta să rezolvi problema în cea mai mare parte.

– Încordează mușchii pelvini ,ca pentru a opri urinarea. Menține contracție timp de 10 secunde, apoi fă o pauză de alte două secunde și reia mișcarea de contracție. Repetă cât mai mult acest exercițiu. Poți să faci asta, stând pe scaun, la birou, în metrou, oriunde. Dacă nu te strîmbi când te încordezi, nimeni nu se prinde ce faci:)

Executate cu regularitate – mai multe reprize a câte 10 repetări pe zi, timp de câteva săptămâni – aceste exerciții te scapă de micile scăpări.

Medicația poate fi și ea adminsitrată (doar la recomandarea medicului), pentru a te ajuta cu simptomele neplăcute ale incontinenței urinare și pentru păstrarea sănătății aparatului genital și a vezicii urinare.

În anumite cazuri, dacă în urma altor tratamente, incontinența urinară persistă poate fi recomandată și o intervenție chirurgicală pentru a rezolva problema.

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin