De ce miros bebelusii atat de bine

Daca esti atrasa de nevoia de a mirosi capsorul unui nou-nascut, te intelegem.

Mirosul usor dulce al unui nou-nascut este unul dintre cele mai puternice parfumuri din lume.

Este atat de atragator incat o marca de parfumuri a lansat chiar un parfum cu miros de „nou-nascut”.

Insa aceasta atractie „universala” pentru mirosul de bebelus ne face sa ne intrebam: Ce anume determina acest parfum unic al bebelusului nou-nascut?. Se pare ca nimeni nu stie exact.

George Preti, analist chimic doctorand la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, spune ca o teorie ar fi ca acest miros specific  este cauzat de chimicalele secretate de glandele sudoripare ale bebelusului. Avand in vedere ca acest miros specific nu tine decat cateva saptamani, Preti sustine ca poate fi influentat de metabolismul bebelusului, care se schimba in momentul in care bebelusii sunt alaptati si nu se mai hranesc prin cordonul obilical.

O alta posibilitate este ca parfumul nou-nascutului este dat de invelisul albicios si usor cerat al bebelsului care a trecut prin „canalul de nastere”. Desi bebelusul este spalat imediat dupa nastere, parfumul persista pe pielea bebelusului.

Indiferent de ceea ce determina acest parfum specific al nou-nascutilor, se pare ca totul face parte din planul naturii de a ne face sa ne indragostim pe loc de bebelusii care depind in totalitate de noi.

Preti spune ca acest parfum ajuta mama sa isi recunoasca bebelusul si sa creeze acea legatura dintre ea si nou-nascut. Cerecetarile au aratat ca atunci cand o mama isi miroase bebelusul, centrul placerii din creier se activeaza. In traducere libera, asta inseama ca „mama natura” vrea ca proaspata mamica sa se simta rasplatita atunci cand isi petrece timpul alaturi de bebelusul ei.

Sursa: womenshealthmag.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul