De ce sexul dupa sarcina este la fel ca prima data

Eden Strong, mamica a doi copii, ne povesteste experienta ei legata de sexul dupa sarcina, la ce se pot astepta viitoarele mamici si cat de multe se schimba o data cu nasterea bebelusului, in materie se sex.

„Credeam ca o data ce am facut primul copil, voi deveni o maestra in ceea ce priveste sexul, ma gandeam ca daca am facut-o atat de bine incat prin talentul meu am conceput un copil, sunt deja experta.

Insa o data ce a venit copilul, nu numai ca mi-am luat „la revedere” de la somnul de noapte si blugii stramti, dar si de la increderea pe care o aveam in dormitor.

Nimeni nu m-a avertizat in legatura cu asta. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, nimeni nici macar nu mi-a dat nici cel mai mic indiciu ca dupa nastere, in materie de sex, te intorci in adolescenta in care nu avea niciun fel de experienta.

Da, intr-adevar in reviste si carti ti se spune asa in trecere ca trebuie sa astepti 6 saptamani pana a putea sa reiei activitatea sexuala, chiar si medicul m-a sfatuit sa o iau incetisor prima data cand voi face sex dupa nastere, insa nu mi-a sugerat absonut nimic din toate astea, cat este de fapt de diferit totul.

Dupa ce am mai discutat cu cateva prietene, am cazut de acord ca trebuie sa spunem exact ce presupune sexul dupa nastere, cu adevarat.

Va durea?

Cine a venit cu ideea ce vaginul se largeste dupa nasterea bebelusului, cu siguranta nu a avut o epiziotomie. Eu imi amintesc, din pacate, in detaliu cum medicul imi cosea dupa nastere, partile intime, si imi spunea ca mai face o custatura in plus si pentru sotul meu.

6 saptamani mai tarziu ma gandeam cu groaza oare cat de mult a cusut si daca voi mai putea face sex ca inainte.

Lasand la o parte epiziotomia, un bebelus a iesit pe acolo. Indiferent daca au fost cusute sau nu, femeile isi amintesc exact ce au simtit atunci dar si in toata perioada de recuperare de dupa.

Asa ca cine se intreba daca doare, ei bine, da doare pentru ca este exact ca prima oara cand ai avut contact sexual si erai virgina. Senzatia este exact aceeasi.

Nu am nici cea mai vaga idee ce fac

Cu siguranta ca stiam ce fac inainte, avand in vedere ca am facut un copil, insa acum totul pare atat de diferit ca nici nu stiu ce sa fac.

Nu este chiar rau, dar nici prea grozav nu este, doar….nou. Totul pare foarte foarte nou…ca si cum as avea un nou vagin cu care nu stiu ce sa fac, iar partenerul meu nu stie ce sa faca cu sanii mei care s-au marit si din care curge lapte. Cum am tot spus, suntem ca doi adolescenti care incearca sa faca sex pentru prima data si nu stiu exact cum sa procedeze.

Repede, ascunde-te! Vine cineva!

Faza post-partum este cand te simti ca un adult, exceptand faptul ca nu mai ai control asupra vietii tale, deci este exact ca atunci cand erai adolescenta, cand te simteai suficient de matura sa faci sex, insa nu avea prea multe optiuni disponibile.

„Repede, avem vreo 5 minute pana se trezeste bebelusul. Nu in dormitor, ca s-ar putea sa ne auda bebe. Nici in sufragerie ca scartatie canapeaua. Hai repede in baie ca e locul perfect!”

Este o zi trista cand realizezi ca ai asteptat atatia ani sa cresti doar ca sa ajungi in punctul in care toata viata ta sexuala sa depinde de un bebelus care nu are mai mult de 60 de centimetrii lungime.

Mi-a vazut cineva increderea in sine?

Majoritatea am fost impreuna cu partenerul o perioada destul de lunga pana sa avem un copil si apoi in perioada de sarcina, dar cand a venit bebelusl, a venit si vremea sa stingem luminile.

Corpul pe care i l-am dezvaluit cu sfiala partenerului meu a inflorit sub privirile lui cu trecerea timpului, insa o data ce bebelusul s-a nascut, nu am mai fost sigura ce de a ramas din corpul meu dupa nastere.

Sincer, majoritatea nu intelegem ce se intampla cu corpul nostru dupa nastere, apar chestii care atarna, se scutura, sunt deformate, pur si simplu nu suportam sa fim privite.

Femeia pe care partenerul o cunostea a disparut si sunt convinsa ca acesta va ajunge sa o iubeasca pe mama care a ramas insa aceasta este acea perioada, usor stanjenitoare de cunoastere exact ca in adolescenta.

Ma indragostesc de tine

Sa fim sincere, o data ce bebelusul a venit pe lume partenerul care te-a ajutat sa aduci pe lume minunatia de copil, este privit cu alti ochi si nu doar prin prisma trasaturilor fizice. Sunteti parinti acum si o data cu asta, vine un val de emotii atunci cand iti privesti partenerul pe care il iubesti, cum are grija de copilul pe care il iubesti.

Mai tii minte cat de bun este sexul in perioada in care esti indragostita? Tu si partenerul tau aveti posibilitatea sa retraiti acele momente, asa ca sexul dupa sarcina, este o „cursa nebuneasca”, alaturi de persoana iubita.”

Sursa: scarymommy.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie