Dieta cu piersici și caise

Vara aceasta, menţine-te în formă cu ajutorul caiselor şi piersicilor! Dulci şi aromate, aceste fructe de sezon bogate în vitamine şi minerale te vor ajuta să dai rapid jos surplusul de kilograme.
Deşi fac parte din categoria fructelor dulci, caisele şi piersicile fac adevărate minuni în curele de slăbire. Acestea au proprietăţi diuretice şi depurative, ajutând la detoxifierea, fortificarea şi regenerarea organismului.

Cura cu caise

Dieta cu piersici și caise te scapă de câteva kilograme în plus și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Uite de ce să o urmezi și tu!

O caisă de mărime medie are mai puţin de 30 de calorii, iar dacă fructul nu este nici foarte copt atunci va conţine şi mai puţine calorii. Aşadar, dacă  în vara aceasta ţi-ai propus să slăbeşti uşor 2-3 kilograme, poţi opta pentru cura cu caise. Aceasta constă în consumul de fructe între mese (în jur de un kilogram de caise pe zi) sau în stabilirea unei zile pe săptămână în care să mănânci numai caise (la discreţie). Despre aceste fructe ar mai trebui să ştii că sunt una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A, vitamina C şi complexul de vitamine B.
Ele ajută la eliminarea toxinelor din  organism, controlează digestia, înlătură constipaţia, luptă împotriva infecţiilor, combat astenia şi stările depresive, ajută la păstrarea memoriei, tratează insomnia şi influenţează creşterea cantităţii de hemoglobină.

Piersicile au puţine calorii

Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, piersicile sunt şi uşor de digerat. Aceste fructe sunt recomandate în diete datorită efectului laxativ, numărului scăzut de calorii (33 calorii/100 g de piersici) şi conţinutului mare de apă (86,5 g apă/100 g de fruct). Consumul de piersici poate duce la reglarea funcţiilor intestinale, la curăţarea compoziţiei sângelui şi la eliminarea toxinelor din organism. Coaja unei piersici îţi poate furniza mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C.

 

text unica.ro, foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport