Educatoarea care a scris cu pixul pe fata unui copil cercetata de Inspectorat

Inspectoratul Scolar cerceteaza educatoarea care a scris cu pixul pe fata unui copil de 4 ani din Gorj iar aceasta ar putea chiar sa fie concediata dupa 17 ani de cand lucreaza in invatamant.

Parintii copilului sunt cei care au sesizar Inspectoratul Scolar asupra abuzului la care a fost supus copilul lor, asta dupa ce mai intai au mers sa discute cu educatoarea pentru a afla ce s-a intamplat.

Parintii au ramas stupefiati de raspunsul educatoarei si de motivul invocat de aceasta pentru a-si justifica faptul ca a scris cu pixul pe fata copilului.

„Doamna educatoare, de ce aţi scris pe fruntea copilului? Zice: copilul dumneavoastră nu stătu cuminte, termină hârtia, mă rog ce a avut acolo de scris şi îi arătai că nu e bine să scrie pe altă hârtie” a declarat pentru Digi24, Grigore Argesanu, tatal copilului.

Ce declara educatoarea care a scris cu pixul pe fata unui copil

Se pare ca invatatoarea nu se considera vinovata si nici nu considera ca gresit cand a scris cu pixul pe fata copilului pentru ca acesta mazgalea o hartie.

„Gestul pe care l-am făcut poate este necugetat l-am făcut pentru a stăvili pornirea acelui copil de a mai deterioara ceea ce nu trebuie deteriorat. Hai să vezi cum este să arăţi altfel, să ţi se deterioreze imaginea!” a declarat educatoarea Ecaterina Motorga, pentru Digi24.

Educatoarea care a scris cu pixul pe fata unui copil

Ce risca educatoarea care a scris cu pixul pe fata unui copil

Incidentul semnalat de parinti, de la gradinita din Bustuchin este cercetat de o comisie din cadrul unitatii de invatamant.

La Liceul Bustuchin s-a institut o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul şi va dispune o sancţiune corespunzătoare pentru doamna educatoare. Doamna educatoare are o vechime de 17 ani, gradul didactic unu, până acum calificatul foarte bine şi nu a mai avut incidente de acest gen. Spune că regretă incidentul. A fost o manifestare fără rost, care lezează un copil şi îl umileşte. Copilul este în vârstă de patru ani', a declarat Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean Gorj, pentru News.ro

Educatoarea risca scaderea salariului pe o perioada determinata sau chiar concedierea.

Familia copilului este revoltata de cele intamplate, iar unchiul copilului a postat pe contul personal de Facebook un mesaj insotit de imaginea cu copilul mazgalit pe fata cu pixul de educatoare.

Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tablă, cred că a spart şi tabla şi nu mai are pe ce scrie, a ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu. Ruşine, doamna educatoare, asa educaţi copiii !' a scris Aristica Argeseanu, unchiul copilului.

Surse: digi24.ro; Facebook.com
Foto: Hepta.ro; Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau