Fanteziile mamicilor obosite

Toata lumea are fantezii, unii viseaza la locul de munca perfect, altii la putere finaciara sau la croaziere in jurul lumii.

Nu exista limite in ceea ce priveste fanteziile insa atunci cand devii mama, fanteziile „obisnuite” sunt date la o parte si inlocuite de unele nou-noute.

Sa arunci toate rufele

Imagineaza-ti o lume in care nu exista rufe. E frumos nu-i asa? Nu exista maldare de rufe care trebuie impaturite, calcate si puse la locul lor, nu exista rufe care asteapta sa le sortezi si apoi sa le pui la spalat.

Iti imaginezi cum arunci toate rufele si nu trebuie sa iti mai faci griji pentru nimic din tot ce inseamna procesul cu rufele, proces care nu pare sa nu se termine niciodata.

Sa pierzi in greutate ca prin magie

Desi toate incercam sa ne iubim corpurile si stim ca acestea vin in tot felul de marimi si forme, uneori, greutatea acumulata in timpul sarcinii are asa un obicei bizar de a se depozita si a ramane pe solduri mai mult decat suntem dispuse sa acceptam.

In loc sa renuntam la rontaitul dupa ce copiii s-au culcat (pentru ca toate stim ca este cam singura masa de care ne bucuram din plin) este mult mai usor sa ne imaginam ca dupa 6 luni de alaptare si niciun alt fel de efort, coprul nostru va reveni la formele initiale. Sau poate ca alergarea toata ziua dupa copii va arde caloriile ce au venit o data cu acel deset delicios de ciocolata.

Sa fugi de acasa

Cred ca toate am avut cel putin o data acesta fantezie ca am fugit de acasa, lasandu-ne sotii sa se intrebe si sa se minuneze cum reusim sa facem tot ce trebuie facut intr-o zi de stat acasa cu copiii. Iti imaginezi cum chiuveta este plina cu vase nespalate, copiii plangand de foame si munti de rufe care asteapta sa fie sortate, spalate, calcate, impaturite si puse la locul lor. Ca sa nu mai spunem ca toata casa arata ca un camp de lupta. Apoi un zambet larg apare pe chipul tau imaginandu-ti cum sotul tau cade in genunchi si se roaga cerurilor sa sa te intorci si cum promite ca niciodata nu te va mai subestima si cum iti spune ca esti intr-adevar un super-erou.

Sa cresti copii perfecti

Stii tu, copilul care nu va avea niciodata un moment de agresivitate, care va fi prieten cu toata lumea, care intotdeauna va fi ascultator, va manca tot din farfurie si isi va face curat in camera. In realitate, copiii sunt copii asa ca vor face opusul a tot ceea ce visezi tu.

Sa castigi la Loto

Desi, acest tip de fantezie il are aproape toata lumea, diferenta este in cum vei cheltui banii. Lista cu „ce mi-ar placea sa cumpar” se afla pe locul doi, dupa lista cu „ce nu va mai trebui sa fac niciodata”. De la spalat vasele, la trezitul aproape constant peste noapte si multe, multe altele.

Sa fii Zeita Gospodina

Cu ochii mintii poti vedea o casa impecabila. Copiii in permanenta cu hainutele si manutele curate, podele care stralucesc exact ca in reclame, toate sosetele au perecehe, toate vasele sunt curate si asezate frumos la locul lor.  Cred ca toate am fi astfel de mamici daca nu am avea copii.

Sa fii „descoperita”

Pentru orice, nu ai pretentii. Poza aia super dragalasa pe care ai postat-o pe Facebook devine virala, ai inventat un nou tip de carucior super-perfomant, poate un producator te aude cantandu-i copilului tau un cantecele si trebuie sa te angajeze pentru ca ai o voce angelica. Orice descoperire, pe langa faptul ca cei mici te-au descoperit ca te-ai dus singura la toaleta.

Sa ai o aventura

Asta se intampla deobicei cand relatia cu partenerul tau este pusa din greu la incercare. Iti imaginezi cum te intalnesti intamplator cu actorul tau preferat. Te saruta, te magaie si iti spune ca vrea sa te scape de viata asta si ca daca accepti, nu va mai trebui sa faci niciodata treburile domestice. Apoi, te trezesti si iti vezi sotul jucandu-se cu copiii pe covor si ii auzi razand si realizezi ca nu ai schimba sub nicio forma viata pe care o ai alaturi de ei.

Sursa: scarymommy.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie