Au crezut că le-au schimbat copiii la naștere. O mamă a născut gemeni concepuți cu doi tați diferiți

O naștere tare neobișnuită a unor gemeni i-a surprins atât pe părinții copiilor, cât și pe medicii care au asistat aducerea pe lume a micuților.

Părinții au fost profund uimiți când au văzut că gemenii lor sunt foarte diferiți ca înfățișare și pentru o scurtă perioadă de timp au crezut că, din greșeală, unul dintre copii a fost încurcat cu un altul, străin, după naștere.

Unul dintre micuți avea părul cârlionțat și des, în timp ce fratele lui avea părul destul de rar și drept. Din cauza diferenței izbitoare dintre cei doi copii, cuplul a decis să facă un test de paternitate, pentru că avea convingerea că unul dintre copii a fost schimbat în spital, imediat după naștere. Astfel, în urma testelor ADN, au descoperit un lucru absolut uimitor. Gemenii născuți, evident,  în aceeași zi, aveau o singură mamă, însă doi tați diferiți.

Medicii speciliaști de la Centru de Analiză Genetică din Hanoi, Vietnam, au dezvăluit faptul că acesta este primul caz de gemeni bipaternali care a existat vreaodată la ei în țară.

Citește și: Imagini incredibile cu gemeni prematuri. Cum se protejează unul pe celălalt | FOTO & VIDEO
Emoționant! Ce se întâmplă atunci când medicii așează gemenii unul lângă celălalt, după naștere | VIDEO

Familia a fost și ea șocată de rezultatele analizelor, cei doi soți încercând să înțeleagă și să facă față situației inedite. Asta pentru că o sarcină gemelară biparentală este posibilă numai dacă cele două acte sexuale, cu persoane diferite, au loc la un interval foarte scurt unul de celălalt.

Mai exact, un ovul poate supraviețui între 12 și 24 de ore, în timp ce spermatozoidul poate supraviețui până la șapte zile. Gemenii biparentali pot fi concepuți în acest interval în care ovulul este fecundabil.

La nivel mondial sunt numai 10 perechi de gemeni biparentali cunoscute, printre care una în Polonia, una în Spania, două în India și Statele Unite.

Anul trecut, în New Jersey, a fost un caz care a făcut destul de mare vâlvă, după ce tatăl a două fetițe gemene a fost obligat de instanță să plătească pensie alimentară doar unei dintre fete, după ce s-a descoperit că a doua copilă nu era a lui.

Sursa:thesun.co.uk
Foto:pixaby.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau