Ideea ei geniala i-a salvat familia din incendiul de la Grenfell Tower

O mamica ce a fost prinsa in incendiul din Grenfell Tower a dezvaluit cum modul rapid de a gandi si viteza de reactie au salvat-o pe ea si fetita ei de 6 ani din incendiu.

Natasha Elcock, care er ala nivelul 11 al turnului, a fost prinsa inauntru impreuna cu fetita si sotul ei. Cei trei au ramas blocati pana la 3 dimineata, cand echipele de interventie au ajuns in sfarsit la ei si i-au salvat.

Intreg apartamentul s-a inundat…

Femeia a actionat rapid si a dat drumul la apa in cada, punand dopul si lasand baia sa se inunde. Astfel, intreg apartamentul s-a inundat si e foarte probabil sa le fi salvat viata.
Cei trei au ascultat echipele de interventii si au ramas pe loc timp de o ora si jumatate, insa dupa acest interval de timp echipajul de salvare le-a spus sa iasa din apartament, daca pot.

„Usa si ferestrele ardeau si crapau”

Mamica povesteste:
„Am incercat usa, dar era mult prea fierbinte. Fetita noastra era pe jos, pe podeaua uda. Am fugit in cea mai rece camera din apartament. Usa si ferestrele ardeau si crapau, a fost ingrozitor.”
In incercarea lor de a iesi din infern, cei trei au fost nevoiti sa treaca si peste corpul unei victime a incendiului. Mama, taticul si fetita au ajuns la spital si au avut nevoie de tratament, deoarece au inhalat dioxid de carbon.

Altii nu au fost insa la fel de norocosi. In urma incendiului, bilantul mortilor a ajuns la 17, insa foarte multi locatari sunt inca disparuti. Din pacate, dupa stingerea incendiului actiunea s-a transformat dintr-o operatiune de salvare intr-una de recuperare.
Potrivit martorilor, multi dintre locatari erau familii cu copii.

Sursa articol: unilad.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie