Invata sa iti stapanesti furia

Furia este un sentiment firesc, insa depinde de noi daca putem sa-l controlam sau daca ne lasam controlati. Uneori, furia orbeste mintea, nu permite o gandire clara si rationala. Ne face sa ne pierdem controlul si sa facem lucruri pe care mai tarziu le regretam.

Poate ca este o zi innorata, poate ca trebuie sa predai o lucrare la serviciu si inca nu ai terminat-o, ori ca iar si-a lasat sotul tau pe masa farfuria, in loc sa si-o puna in chiuveta, oricare ar putea fi cauza ascunsa pentru care te-ai trezit si azi cu o stare mai putin buna si nu astepti decat o mica scanteie pentru a exploda.

Cu totii avem zile mai proaste, insa ce faci daca e copilul prin preajma si ti se pare ca tot ce face te enerveaza? El este cel mai usor de dominat si cel mai la indemana, asa ca te infurii, tipi la el, il certi.

Retine! Fiecare situatie are mai multe solutii- cand te infurii, tu alegi orbeste o singura solutie si le ignori pe celelalte. Este o limitare, autoimpusa, care nu te ajuta niciodata.

 
Te-ai intrebat vreodata cat din reactia ta se datoreaza lui si cat tie?

Ti s-a intamplat sa suferi pentru faptul ca te-a luat valul de nervi sau „gura pe dinainte si ai spus copilului tau cuvinte pe care le-ai regretat in secunda urmatoare?

Astazi, te invatam cum trebuie sa faci sa nu regreti felul in care te porti atunci cand esti furioasa.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie