Isi lasa copiii sa consume alcool si sustine ca asta e o decizie responsabila

O mama din Marea Britanie sustine ca decizia sa de a le permite copiilor sai sa bea alcool incepand de la 13 ani este una responsabila.

Potrivit publicatiei The Mirror, Shona Sibary, o jurnalista in varsta de 47 de ani, a dezvaluit recent ca le da voie copiilor ei sa bea, iar asta e o dovada de responsabilitate.
Femeia are 4 copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani.

Jurnalista sustine ca, permitandu-le copi‎ilor ei sa bea inca de la varsta de 13 ani, sub supravegherea ei, acestia isi vor cunoaste limitele inca de mici.

„Nu te-au urca la volanul unei masini fara a invata sa conduci. Asta fac eu pentru copiii mei, dandu-le cantitati mici de alcool la ocazii speciale.
Ei invata cum reactioneaza corpurile lor la alcool, iar cand vor iesi cu prieteni vor stii cat sunt in stare sa bea.”

„Copiii mei au vazut ce inseamna abuzul de bauturi alcoolice indeaproape”

In mod surprinzator, femeia nu incalca nicio lege. Copiii din Marea Britanie au voie sa bea alcool, incepand cu varsta de 5 ani, atat timp cat o fac acasa, in prezenta parintilor.

In Anglia, varsta legala de la care adolescentii pot consuma alcool este tot 18 ani, ca in Romania, insa inca de la 16 ani, acestia pot comanda bere in localuri, atat timp cat sunt insotiti de unul din parinti.

Femeia explica mai departe cum decizia sa este una fundamentata, deoarece a vazut ce efecte poate avea alcoolismul:

„Situatia mea e cumva diferita, deoarece mama mea a murit de alcoolism acum 2 ani, deci copiii mei au vazut ce inseamna abuzul de bauturi alcoolice indeaproape. Asta nu mi-a schimbat insa abordarea.
Majoritatea bem pentru ca ne face sa ne simtim mai bine, insa cei care au o problema cu bautura beau ca sa nu se mai simta rau. E o diferenta imensa si copiii mei stiu asta.”

Desigur, un medic o contrazice pe mama

In platoul emisiunii in care mama a facut destainuirea se afla si un medic, Dr. Richard Piper, ce a insistat ca abordarea mamei este una gresita si o copilarie fara alcool este categoric una mai buna:

„O copilarie fara alcool e cea mai buna copilarie. Unii copii se pot adapta in diferite situatii, insa pentru cei mai multi, acest sfat e unul de luat in seama.
Daca le dai copiilor alcool ca sa ii inveti cu bautura, ii poti impinge intr-o directie gresita.
Cu cat oamenii incep sa bea mai devreme, cu atat e mai probabil sa aiba probleme cu bautura mai tarziu. Exista dovezi in acest sens.”

Sursa: mirror.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau