Metodă uimitoare de alăptare! Un bebeluș găsește singur sânul mamei, la numai o oră de la naștere | VIDEO

Un video uimitor arată cum instinctele unui nou-născut sunt mult mai puternice decât am crede noi. Mai mult, se pare că metoda aceasta, de a lăsa copilul să găsească în mod instinctiv sânul mamei, este tot mai apreciată în lumea întreagă.

Se pare că atunci când micuțul abia ieșit din pântecele mamei este așezat imediat după naștere pe abdomenul mamei sale, acesta poate găsi singur sânul mamei, fără a fi ajutat. Chiar dacă este greu de crezut, nou-născuții au această capacitate.

Copilul se agață de mamă și se ridică încet, încet până ajunge la sânul mamei, chiar dacă este abia ieșit din pântece. Această metodă, de a lăsa nou-născut pe pieptul mamei imediat după ce a fost născut este cunoscută de mulți medici ca fiind 'dansul mamă-bebeluș'.

Acest stil de alăptare are o regulă importantă. Nou-născutul trebuie să petreacă prima oră din viață lipit de trupul mamei, fără ca aceștia să fie întrerupți sau deranjați de o a treia persoană.

Astfel, în video de mai jos sunt prezentate imagini cu micuții care imediat după naștere sunt puși dezbrăcați și încă necurățați perfect pe abdomenul gol al mamei, pentru a simți căldura trupului ei.

Se pare că micuții reușesc singuri să găsească trupul mamei, încet-încet. Ei se ghidează după miros. Tocmai din acest motiv, mânuțele nu le sunt șterse de lichid amiotic pentru că mirosul acestuia este asemănător se pare cu cel al mamelonului mame. Este foarte important ca mama să nu se fi spălat pe sân înainte și, astfel, să păstreze mirosul natural.

Chiar dacă nou-născutul mai obosește în drumul lui spre sânul mamei și chiar dacă mai și scâncește, se pare că natura și instictele au cel mai important rol. Micuții reușesc în final să ajungă exact acolo unde trebuie, adică cu gura lor mică pe mamelonul mamei.

Specialiștii care recomandă această metodă de alăptat susțin că îndrumarea copilului cu mâna sau încercarea de a-l duce la sân nu face altceva decât să-l debusoleze. Asta pentru că el se naște cu instinctul de a căuta sânul mamei și de a suge singur.

Imaginile vorbesc de la sine:

 

Sursă: babycenter.com
Foto: captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere