Momente de groaza pentru o proaspata mamica ce incerca sa alapteze

Sa ai suficient lapte e un vis pentru multe dintre mame, insa pentru aceasta mamica a fost un cosmar. Pentru Rebecca Taylor, cea mai ingrozitoare zi din viata ei a fost cea in care, incercand sa isi alapteze bebelusul, l-a sufocat fara sa isi dea seama, iar cel mic a fost la un pas de moarte.

Pe moment, Rebecca nu si-a dat seama de ce baiatul ei se ineaca si se invinetea. S-a panicat, a sunat la ambulanta, iar cel mic a ajuns de urgenta la spital.

„Sa-mi vad nou-nascutul conectat la o masca de oxigen si tot felul de tuburi e unul din cele mai groaznice lucruri prin care un parinte poate trece”, scrie mamica intr-o postare de Facebook.

O poveste cu final fericit

Din fericire, bebelusul a fost salvat in timp util, gratie reactiei prompte a mamei si a medicilor. A fost totusi necesar ca cel mic sa fie supravegheat pentru complicatii precum pneumonia si i s-a facut o radiografie.

Odata intoarsa acasa cu fiul ei, mamica nu se putea gandi la altceva decat la acele momente cumplite, cand credea ca isi va pierde copilul, dorindu-si sa fi stiut despre pericolul alaptarii cand ai prea mult lapte.
Rebeccai nu-i venea sa creada ca din ceva atat de simplu precum alaptarea, se poate ajunge la o situatie pe viata si pe moarte. Femeia nu era la primul copil si in trecut nu avusese deloc probleme cu alaptarea.

Si totusi, de ce s-a inecat cu lapte?

Mamei i s-a spus la iesirea din spital ca are o lactatie foarte abundenta, pana la punctul in care ar putea avea prea mult lapte. Desi consultantul in lactatie i-a oferit cateva sfaturi legat de aceasta situatie, Rebecca nu prea a inteles situatia. A luat totusi in considerare sa foloseasca pompa pentru a scoate laptele, insa i se spusese si ca acest lucru va duce la producerea a si mai mult lapte.
Din acest motiv si-a postat si povestea pe reteaua de socializare, in ideea ca alte mamici au trecut prin acelasi lucru si ar putea-o ajuta cu sfaturi.
Mai multe mamici, dintre care si persoane cu pregatire medicala, au sfatuit-o pe Rebecca sa caute ajutor de specialitate, deoarece reactia bebelusului nu ar fi normala, indiferent de volumul de lapte.
Alte utilizatoare au sfatuit mamica sa schimbe pozitia in care il alapteaza: sa stea intinsa in pat, cu fata in sus, dar ridicata de trunchi si sa puna copilul la san cu fata catre ea. Astfel, bebelusul poate controla volumul de lapte pe care il inghite si riscul de a se ineca scade considerabil.

Sursa articol: familyshare.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie